Kwart meer oproepen voor Zelfmoordlijn in 2012

© kos.

De vrijwilligers van de Zelfmoordlijn hebben vorig jaar een recordaantal van 11.395 oproepen beantwoord. Dat is bijna een kwart meer dan in 2011, zo meldt het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ).

Het centrum ziet als mogelijke verkaringen voor de stijging “het veelvuldig vermelden van het nummer in de media en extra bezetting van de lijn”. De Zelfmoordlijn zoekt overigens nog vrijwilligers.

Relationele problemen en problemen met de omgeving worden in twee op de drie gevallen genoemd door de oproeper. Bij jongeren komt pesten vaak voor, terwijl ouderen vaak financiële problemen vermelden, zo staat in het jaarverslag van CPZ.

De Zelfmoordlijn is te bereiken via zelfmoordlijn.be en 02/649 95 55. Negentig procent van de oproepen gebeurt telefonisch, 10 procent via de chat. Dit jaar wil het CPZ e-mail uitbouwen als een volwaardig medium naast telefoon en chat.

BRON: http://www.nina.be/nina/nl/10063/Body-mind/article/detail/1604173/2013/03/27/Kwart-meer-oproepen-voor-Zelfmoordlijn-in-2012.dhtml

Als je het leest krijg je kippenvel. En is het toch belangrijk om deze goed uit te bereiden en te communiceren. Zodat iedereen die om hulp roept geholpen kan worden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM