Nieuw fenomeen bij tieners: slaapsms’en

Steeds meer tieners kampen met een nieuwe vorm van slaapwandelen: het slaapdronken sms’en, dat ondtekte een Amerikaanse professor na onderzoek.

Professor Elizabeth Dowdell aan de universiteit van Villanova doopte het fenomeen tot slaapsms’en, dit houdt in dat tieners berichtjes sturen terwijl ze nog slaapdronken zijn.

“Als de gsm van jongeren afgaat, zullen ze de sms sowieso beantwoorden. Het kan zijn dat ze normale zinnen maken, maar ze kunnen ook complete onzin antwoorden. Vaak overschrijden ze zo onbewust grenzen en zeggen ze bijvoorbeeld aan voormalige geliefden dat ze hen missen of ernaar verlangen om hen te zien. Net zoals bij het slaapwandelen, zullen ze zich niet herinneren dat ze deze ongepaste berichten hebben gestuurd.”

Slaapraad
Dowdell zegt dat tieners idealiter tussen de acht en de tien uur per nacht moeten slapen. Jongeren die veel met hun smartphone bezig zijn, komen vaak aan minder slaap. Het gevolg is dat hun slaappatroon verstoord raakt doordat de tieners sms’en blijven beantwoorden of omdat ze wakker worden door het geluid van hun gsm. Een verstoring van het slaappatroon kan leiden tot obesitas, depressie, slechte schoolprestaties en heel wat andere problemen. De professor raadt ’s nachts de smartphone weg te leggen en het geluid af te zetten.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/167/Slaapproblemen/article/detail/1579147/2013/02/14/Nieuw-fenomeen-bij-tieners-slaapsms-en.dhtml

Je hoort het vaker en vaker dat mensen hun gsm Ipad meenemen naar bed. En nog lange tijd bezig zijn met het ding voor ze gaan slapen. Op een moment zal je dan de slaap ook niet meer kunnen vatten, en wat ga je doen nog langer bezig zijn.
Men kan het wel als wekker gebruiken maar zet het op trillen zodat je niet gestoord wordt. En voor de tieners die echt er een verslaving aan hebben, laat hem liggen als je naar bed gaat. Neem hem niet meer in de slaapkamer.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM