Shocking: Het nieuwe schoonheidsideaal The Thigh Gap

Jonge meisjes hebben er alles voor over: een kleine ruimte tussen de bovenbenen. Oftewel ‘The Thigh Gap’. Het is dé nieuwe trend op alle social media, een holte tussen de binnenkant van de vrouwelijke dijen. Say what?!

De trend begon gek genoeg bij mannelijke liefhebbers. Er kwam een soort fanpagina op Facebook die nu al meer dan 7.000 (vooral mannelijke) likes heeft. Maar het beautyverschijnsel bleef helaas onder jonge meiden niet onopgemerkt. En binnen no time werden de gekste dingen verzonnen om zo snel mogelijk af te vallen.

Afbeeldingsresultaat voor THIGH GAP

Trending topic
De regel van dit bizarre schoonheidsideaal is simpel: de bovenbenen mogen elkaar niet raken wanneer je rechtop staat. En hoe groter de ruimte, hoe beter. Afslankpillen, extreem sporten of een dieet van babyvoeding: meiden overschrijden alle gezondheidsgrenzen om ook de ‘trotse’ eigenares te zijn van the gap. Op fora zoeken de meisjes elkaar op en wisselen ze tips uit. Het doet ons een beetje denken aan de huiveringwekkende pro-anawebsites.

Afbeeldingsresultaat voor THIGH GAP

De frustratie onder meiden is dan ook enorm groot als er geen resultaat wordt geboekt. Een enkeling die het wel lukt, stuurt voldaan de ene foto na de andere het internet op, zoals op tumblr.com. Sommige benen lijken net kleine luciferstokjes die aan de romp zijn vastgeplakt…
Maar de puberende meisjes nemen niet alleen elkaar als voorbeeld. Extreem dunne modellen en celebs als Cara Delevingne en Alexa Chung worden aanbeden om hun ‘holtes’. Fans hebben zelfs een Twitterpagina opgericht voor Cara Delevingnes thigh gap.

Kijk hier voor meer weerzinwekkende foto’s van the thigh gap. Let wel: sommige foto’s zijn shockerend.
Afbeeldingsresultaat voor THIGH GAP
Wij krijgen kippenvel van deze trend en hopen dat ‘ie gauw verdwijnt. En jij?
Mensen kijk naar de foto’s en dan is het zoals de laatste zin het beschrijft.
HOPEN DAT DEZE TREND NIET DOOR GAAT ZETTEN. Want als jonge mensen er echt mee gaan beginnen en verder mee gaan doen. Gaan ze op zeker moment heel wat problemen krijgen. Het is een trend uit Amerika en ja mensen ik hoop dat het niet doorzet. 
Bekijk zeker de foto’s.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties