In 2015 meer longkanker dan borstkanker bij vrouwen

 

© Thinkstock.

Binnenkort zullen er in Europa meer vrouwen sterven aan longkanker dan aan borstkanker. Volgens experten is dat nu al het geval in het Verenigd Koninkrijk en Polen. De stijging weerspiegelt een verhoging van het aantal vrouwen dat begon te roken in de jaren 60 en 70. Maar aangezien steeds minder jonge Europese vrouwen daar nu mee beginnen, zal het aantal gevallen van longkanker tegen 2020 à 2025 ook weer afnemen.

Voor 2013 wordt verwacht dat zo’n 82.640 Europese vrouwen zullen sterven aan longkanker en 88.886 aan borstkanker. Maar tegen 2015 zal de balans overhellen in het ‘voordeel’ van longkanker, zo menen de Italiaanse oncoloog professor Carlo La Vecchia en zijn collega’s.

Samen analyseerden ze de kankercijfers in de Europese Unie als geheel (27 lidstaten, zoals in 2007) en in zes aparte landen: Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De cijfers van alle kankers werden samen onder de loep genomen, maar ook apart voor maag-, darm-, alvleesklier-, long-, prostaat-, borst-, baarmoederkanker en leukemie.

Omdat we langer leven krijgen er steeds meer mensen te maken met longkanker, maar toch zijn er steeds minder die aan de ziekte sterven. Longkanker vormt hierop een uitzondering, want het sterftecijfer bij vrouwen blijft stijgen in alle Europese landen.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1579280/2013/02/14/In-2015-meer-longkanker-dan-borstkanker-bij-vrouwen.dhtml

Raar dat toch weer de sigaret een boosdoener is. Mensen die niet roken krijgen ook spijtig genoeg longkanker. En vanwaar komt het dan. Daar hebben wetenschappers en onderzoekers nog niet echt een verhaal op.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM