1,3 miljard Chinezen maken zich op voor het nieuwe jaar

Zowat 1,3 miljard Chinezen maken zich op voor de komst van het nieuwe jaar, ook wel gekend als het lentefeest. Zaterdag wordt al volop vuurwerk afgestoken. 2013 is volgens de Chinese dierenriem het jaar van de slang. Ook in andere Aziatische landen, zoals Thailand, Korea en Vietnam, wordt nieuwjaar gevierd.

In Peking liggen straten en shoppingcentra er zaterdagnamiddag al verlaten bij. De meeste Chinezen zijn al gestart met de festiviteiten voor het Chinese nieuwjaar.

Het Chinese nieuwjaar brengt elk jaar grote migratiestromen op gang, aangezien miljoenen Chinezen vaak een job uitoefenen op honderden kilometers verwijderd van hun woonplaatsen.

Tijdens een nieuwjaarsshow zal op de staatstelevisie, naast bekende Chinezen, ook de Canadese Celine Dion het nieuwe jaar mee inluiden.

Vrijdag beloofde Chinees premier Wen Jiabao in een nieuwjaarstoespraak al dat de communistische leiders de economie zullen blijven hervormen om de welvaart in het land te verbeteren. De Amerikaanse president wenste de Chinese gemeenschap wereldwijd “vrede, welvaart, een goede gezondheid en geluk”.

De Chinese regering heeft de burgers ook opgeroepen minder vuurwerk af te steken. Peking heeft de afgelopen dagen namelijk al te kampen met hevige smog. Een onbewolkte lucht helpt intussen een handje mee.

Het Chinese nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestdag en wordt gevierd op de tweede of derde nieuwe maan na de winter-zonnewende. Het Chinese nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de draken- en leeuwendansen.

De slang is het zesde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese horoscoop. Ze belichaamt mysterie, intelligentie en schoonheid. Volgens astrologen kan 2013 een goed jaar worden voor de financiële markten, maar is er meer risico op rampen en conflicten dan tijdens het afgelopen jaar van de draak.

BRON: http://www.nina.be/nina/nl/2207/Travel/article/detail/1576761/2013/02/09/1-3-miljard-Chinezen-maken-zich-op-voor-het-nieuwe-jaar.dhtml

Chinees nieuwjaar het jaar van de slang. Zowel teleurstellende dingen kunnen dit jaar voorkomen. Maar ook kan je de mogelijkheid krijgen om het roer om te gooien en nieuwe dingen te ontdekken. Toch zal men bij iedere stap dit jaar beter moeten nadenken en aanvoelen. Zodat je niet gaat volgen maar je eigen leven in handen neemt. En probeer dit jaar eens te beseffen wat je doet. 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM