Verband tussen migraine en hartaanval

Uit twee studies die zijn gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Neurology in San Diego blijkt dat vrouwen die regelmatig last hebben van migraine met aura (migraine met aura wordt vaak voorafgegaan door lichtflitsen, stemmings-, geur- en smaakveranderingen en tintelingen in de handen of het gezicht) een verhoogd risico lopen op een hartaanval. Ook dat nog….. alsof migraine al niet erg genoeg is!! Daarbij hebben ze een grotere kans op bloedproppen als ze bepaalde anticonceptie gebruiken.
In het eerste onderzoek onder ruim 28.000 vrouwen door het Brigham Woman’s Hospital, bleek dat er verband was tussen de migraine met aura en een hartaanval bij vrouwen op middelbare leeftijd en ouder. Na een hoge bloeddruk, was migraine met aura de grootste risicofactor voor een hartaanval of beroerte. Groter dan bijvoorbeeld erfelijkheid, diabetes en roken.
De tweede studie liet zien dat vrouwen met migraine die hormonale anticonceptie -zowel nieuwe als oudere middelen – gebruikten een grotere kans hadden op gevaarlijke bloedstolsels. Bij vrouwen met migraine met aura was dit risico het hoogst. Voor dit onderzoek bestudeerden wetenschappers 145.000 vrouwen.

BRON: http://50plus.blog.nl/gezondheid/2013/01/16/verband-tussen-migraine-en-hartaanval#more-10895

Dat kan ik best begrijpen dat migraine wel eens een hartaanval kan veroorzaken. Daarom zouden ze meer studie moeten verrichten voor mensen met migraine. Zelf ken ik iemand die echt maandelijks en niet alleen met menstruatie af te rekenen krijgt met migraine. En waar nog niet echt een oorzaak bij gevonden is.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties