De reïncarnatie van Mahatma Gandhi
Afbeeldingsresultaat voor Mahesh Chaturvedi

 

De 63-jarige Mahesh Chaturvedi uit India beweert dat de ziel van Mahatma Gandhi in hem verder leeft en dat hij opdracht heeft gekregen om het werk van de ‘Vader van de Natie’ voort te zetten.

Sinds zijn transformatie tot Gandhi in 2002 reist Chaturvedi het hele land rond en duikt hij op in demonstraties en betogingen.

“Ik ben Gandhi,” zegt hij zelfverzekerd. “Zijn ziel leeft in mij voort.” Chaturvedi vraagt de mensen die hij ontmoet niet het woord ‘hallo’ te gebruiken. “Hallo is een woord dat door de Britten wordt gebruikt en is een erfenis van onze koloniale meesters,” legt hij uit.

Bhagavad Gita

Chaturvedi woont in een kamer boven een openbaar toilet. Hij leidt een net als Gandhi eenvoudig bestaan. Hij kookt voor zichzelf, bidt en leest de Bhagavad Gita, een boek dat een grote rol speelt binnen het hindoeïsme.

Onder meer Albert Einstein, Robert Oppenheimer en ook Mahatma Gandhi putten inspiratie uit de Gita. Gandhi schreef zelfs zijn eigen versie. Hij interpreteerde de veldslag waarover in het boek wordt gesproken als ‘een allegorie waarin het slagveld de ziel is en Arjuna, het hogere streven van de mens die worstelt tegen het kwaad’.

Verleden

In 2002 begon Mahesh Chaturvedi te geloven dat de ziel van Gandhi in hem was gekomen. Hij zegde zijn baan bij een wekelijks nieuwsblad op en begon te leven als de Vader van de Natie. Hij heeft besloten zijn verleden achter zich te laten en verwacht dat anderen dat ook zullen doen. Overal waar hij komt bereikt hij een groot publiek.

In een land waar miljoenen mensen in armoede leven is het niet verrassend dat Indiërs miljoenen verschillende goden aanbidden. Hoe dan ook herinnert Chaturvedi velen eraan hoe belangrijk het is om te leven volgens de principes van Gandhi.

Afbeeldingsresultaat voor Mahesh Chaturvedi

BRON: http://www.niburu.nl/paranormaal/de-reincarnatie-van-mahatma-gandhi.html

Advertenties