Kanker bestrijd je best door… deze lekkernijen te eten

Ongeveer 34 procent van de kankers worden in verband gebracht met een ongezonde levensstijl, waaronder ook slechte eetgewoonten. Het goede nieuws is dat tal van studies aangetoond hebben dat veel voedingsproducten kankerbestrijdende effecten hebben. Leg dus voortaan onderstaande lekkernijen in je winkelkarretje, dit kan namelijk het risico op het ontwikkelen van verschillende types tumoren beperken.

Yoghurt
Recente onderzoeken bij dieren hebben aangetoond dat yoghurt kankerbestrijdende bestanddelen heeft. Koop een soort met actieve culturen, wat staat vermeldt op het label. Als je denkt dat yoghurt enkel bestemd is voor het ontbijt, dan ben je fout. Je kunt dit ook gebruiken om een dipsausje of een dessertje mee te maken.

Bosbessen
Deze kleine vruchten zitten boordevol krachtige antioxidanten en verlagen het risico op borstkanker. Onlangs toonde onderzoek aan dat dit de groei van agressieve borstkanker kan helpen vertragen. Als het niet het juiste seizoen is, kun je diepgevroren bosbessen kopen. Deze zijn goed voor je portefeuille en bevatten dezelfde voedingstoffen als hun verse evenknieën.

Granaatappel
Onderzoeken suggereren dat dit fruit de verspreiding van kanker naar andere delen van het lichaam kan helpen voorkomen. Dit eet je niet alleen als gezond tussendoortje, je kan het ook combineren met pepertjes en gember voor een pikante zoete chutney, of het zelfs gebruiken in een marinade voor je kip of andere vleesgerechten.

Broccoli
Broccoli en andere kolen als bloemkool of spruiten zijn een gezonde optie als groente bij een maaltijd. Studies hebben aangetoond dat deze stoffen bevatten die enzymes activeren die kanker vertragen of zelfs kunnen onderdrukken.

Look
Dit kruid helpt te beschermen tegen maag-, darm, mond- en keelkanker. De geurende, berschermende bestanddelen in look zitten ook in uien en prei. Een studie in een laboratorium toonde aan dat tumoren die opgewekt worden door chemische stoffen onschadelijk gemaakt worden door allicine, een stof in look. Een ander onderzoek toonde aan dat wie look eet, minder risico loopt op veel voorkomende kankers, in vergelijking met wie dit niet eet. Voor het beste effect eet je dit ingredient het best rauw, anders bak je het lichtjes aan.

Tofu
De isoflavonen in sojabonen bootsen het effect van oestrogeen na in het lichaam. Dit kan helpen het effect van sterkere oestrogenen blokkeren, wat het risico op gezwellen die ontstaan door hormonen bij zowel mannen als vrouwen beperkt. Volkeren in Azië die regelmatig tofu eten hebben minder risico op dit type van kankers. Tofu bevat ook krachtige antioxidanten die andere kankers kunnen helpen bestrijden.

Vette vis
Omega-3-vetzuren in vette vis als zalm en makreel hebben ontstekingsremmende eigenschappen die het risico op agressieve kankers bestrijden. Mannen die regelmatig zalm eten hebben minder kans op prostaatkanker. Een dieet rijk aan polyonverzadigde vetten, als omega-3, bevat vaak minder verzadigde vetten, wat in verband wordt gebracht met het risico op bepaalde kankers.

Groene thee
Dit drankje bevat ook krachtige antioxidanten waarvan in een laboratorium is bewezen dat het schade stopt aan de genen. Onderzoeken op dieren hebben ook aangetoond dat groene tumoren voorkomt dat tumoren een netwerk voor de bloedtoevoer bouwen, hierdoor kunnen gezwellen niet groeien.

Tomatensaus
Tomaten zijn rijk aan lycopeen, dit is een stof die vrije radicalen bestijdt, Het voorkomt de groei van prostaatkankercellen. Mannen die veel tomaat eten, lopen minder risico op deze mogelijk dodelijke ziekte. Het niveau van lycopeen in het bloed is veel hoger wanneer je tomanten gekookt eet in plaats van wanneer je dit rauw opneemt. Lycopeen wordt namelijk namelijk makkelijker opgenomen na verhitting. Tomatensaus is dus een gezonde optie, zeker als je hierbij wat olijfolie gebruikt, want dan neem je lycopeen nog beter op.

Appelsienen en wortels
Appelsienen en wortelen bevatten veel antioxidanten waaronder vitamine C en betacaroteen. Alle fruitsoorten en groenten die rijk zijn aan antioxidanten beschermen de cellen door vrije radicalen te neutraliseren, die veroorzaken namelijk schade die kan leiden tot kanker.

 

Gezond eten kan heel wat bestrijden in het lichaam. Als men dan al eens zou beginnen met stomen van groeten zodat je de voedingsstoffen er allemaal in kan houden. Ga je merken dat er ook meer spaak naar boven komt.
Wat ik wel even belangrijk vind is dat de titel niet mijn mening heeft. Je kan het niet bestrijden maar het is een hulpmiddel.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM