Koppel verkoopt baby om medische behandeling ander kind te kunnen betalen

 

 

<!– moddate: 120810 Illustratiefoto © ap.

Een koppel uit het noordwesten van India is gearresteerd wegens het verkopen van hun zeven dagen oude zoon. Ze wilden op die manier de behandeling van hun zieke oudere zoon betalen.

 

Sandhya Devi, haar man en nog drie anderen werden gisteren opgepakt. De zwangere Sandhya had van een ander koppel 40.000 roepie (ongeveer 600 euro) aangeboden gekregen. Ze zou het geld krijgen als haar zoon door dat koppel geadopteerd mocht worden, meldt de nieuwszender NDTV. De biologische ouders zeggen dat ze door armoede gedwongen werden om daarop in te gaan. Het was voor hen immers de enige manier om aan geld te raken voor de medische behandeling van hun twee jaar oude zoon.

“Mijn oudere zoon was ziek, dus ik moest de baby voor 40.000 roepie laten adopteren. Maar ik kreeg slechts 20.000 roepie”, zegt de biologische vader, Ashok Kumar, aan de nieuwszender.

Volgens de politie loopt er een onderzoek tegen elf mensen. Onder hen ook het koppel dat de baby wilde kopen, een tussenpersoon en ambtenaren die het papierwerk in orde moesten brengen. De biologische ouders zijn onder voorwaarden weer vrijgelaten. De baby werd opnieuw bij het echtpaar geplaatst, zegt de politie.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1483917/2012/08/10/Koppel-verkoopt-baby-om-medische-behandeling-ander-kind-te-kunnen-betalen.dhtml

Mensen het is toch erg dat in deze landen de mensen het een doen voor het ander goed te doen. Emotioneel zal dit heel hard voor deze mensen zijn, maar ook langs de andere kant respect om de hulp te geven aan hun ander kind.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM