“Niet chemotherapie maar groenten redden me van kanker”

De Britse Jessica Richards besloot nadat borstkanker bij haar werd vastgesteld geen medicatie te nemen, chemotherapie of een operatie te ondergaan. Ze besloot gezonder te eten en nam veel vitamine C op. Na drie weken bleek dat haar tumor niet langer actief was.

De 55-jarige Jessica schokte familie en vrienden door alle traditionele kankerbestrijdende behandelingen te weigeren, maar door te opteren voor een strikt dieet. Jessica legt uit waarom ze denkt dat medicatie niet iedereen kan helpen. “Toen de artsen na tests me zeiden dat ik borstkanker had, blijf ik met zoveel vragen achter, maar ik kreeg heel weinig antwoorden. Ik sukkel al lang met mijn gezondheid. Op mijn twintigste kampte ik al met artritis en door een longontsteking ben ik ook lang buiten strijd geweest. Later liep ik een oogontsteking op waardoor ik aan een oog blind werd.”

Begeleiding
Jessica gaat verder: “Na een scan zeiden de artsen me dat mijn tumor zo groot was dat ik maandenlang een agressieve chemokuur zou moeten ondergaan. Ik kreeg te horen dat ik zeker een borstoperatie en -reconstructie zou moeten ondergaan, zelfs mijn lymfeklieren zouden verwijderd moeten worden. Ik wist echt niet of ik het zou overleven. Een gespecialiseerde professor die heel wat ervaring heeft met de behandeling van kankerpatiënten begeleidde me in mijn nieuwe levensstijl. Hij raadde me aan gezonder en minder zure voedingsproducten te eten en suiker helemaal te schrappen. Ook stopte ik met granen en fruit op te nemen, want dit wordt in het lichaam afgebroken tot suiker. In de plaats daarvan at ik meer groene groenten, quinoa en linzen.”

Genezen
“Ook stopte ik zuivel op te nemen, omdat dit vol kunstmatige hormonen zit, daarnaast slikte ik veel supplementen met vitamine C. Drie weken nadat ik deze veranderingen maakte, ging ik op consultatie bij de radioloog, hij zei dat de tumor verdween in dezelfde mate als dat het geval zou zijn met chemotherapie. Twee maanden later was het gezwel er nog steeds, maar was hij gehalveerd. Dit jaar ging ik voor een laatste keer op controle naar de dokters, waar ik te horen kreeg dat ik helemaal genezen was, ik moet nu slechts nog een keer per jaar naar de dokter.”

“Ik zeg niet dat iedere kankerpatiënt voor een alternatieve aanpak met kiezen, maar dat je je wel goed moet informeren wanneer een ernstige ziekte bij je werd vastgesteld. Stel veel vragen en ga zelf op onderzoek. Laat je niet intimideren of afschrikken door dokters maar ga naar de juiste experts. Het is geen ervaring die je helemaal alleen moet doormaken”, raadt Jessica aan.

BRON: http://www.nina.be/nina/nl/2205/Real-Life/article/detail/1479650/2012/08/02/Niet-chemotherapie-maar-groenten-redden-me-van-kanker.dhtml

Groeten en bepaalde kruiden kunnen helpen in het herstel. Dan kan je nog bepaalde vitamines nemen en mineralen. Zo zorg je eigen voor je innerlijk lichaam dat toch al heel wat te verduren krijgt door de chemo of bestraling.
Zelf zal ik nooit zeggen wat iemand moet doen, maar door een gezonde eetgewoonte en de nodige kruiden te gebruiken kan het voor jezelf innerlijk helpen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM