Vergeet zwart: deze situaties vragen om kleurrijke kledij

© Thinkstock.

 

Actrice Jennifer Aniston staat bekend om haar liefde voor zwarte jurkjes. Zelfs op de rode loper en belangrijke feestjes verschijnt ze in zo’n little black dress. Waarom? Omdat ze weet dat het haar staat én omdat ze er zich goed in voelt. En dat is niet anders bij de rest van de vrouwen, want ook zij kiezen het vaakst voor het veilige zwart. Nochtans is het in sommige situaties beter om te kiezen voor kleur.

Jennifer Aniston kiest meestal voor zwart ...
Jennifer Aniston kiest meestal voor zwart … © afp
... maar toont dat het ook anders kan
… maar toont dat het ook anders kan © ap
Geschikt voor een sollicitatie?
Geschikt voor een sollicitatie? © ap
Blijf in zomerse stemming met een witte outfit
Blijf in zomerse stemming met een witte outfit © Getty

Hoewel felle- en pastelkleuren dit seizoen niet weg te denken zijn van de catwalks en bij de celebs, blijft zwart dus de favoriete kleur van vrouwen.

Zwart werd verkozen als de beste kleur voor een romantische date, een sollicitatiegesprek én een avondje uit met vriendinnen. 41 procent van de vrouwen voelt zich dan ook het meest comfortabel in deze kleur.

“Nochtans zouden we meer zelfvertrouwen moeten hebben en kiezen voor kleur”, vindt mode-experte Kate Nightingale. “Niet alleen voel je je met kleur zelfzekerder, het verandert ook de manier waarop anderen over ons denken. Mensen associëren de kleuren van je kleren met je persoonlijkheid.”

Dit zijn enkele situaties waarbij je volgens haar zeker kleur moet dragen:

1. Op een date
En dat doen we ook. Want hoewel één op drie zwart zou dragen op een romantische date, zou 39 procent van de ondervraagde vrijgezellen rood verkiezen.

Kate Nightingale: “Beslissen wat je gaat dragen op een eerste date
is zeer belangrijk. Kleur is het eerste wat mensen opmerken, en de invloed daarvan is zowel direct als langdurig. Rood is een goeie kleur om het andere geslacht aan te trekken en om je flirterige kant te tonen.”

Maar rood is niet alleen voor singles, hoewel veel minder getrouwde vrouwen die kleur zouden dragen op een romantische avond met hun partner. “Toch zou ik het hen aanraden, want het zal kleur brengen in jullie relatie. Zelfs een kleine toets rood, zoals een sjaal of zelfs rode lippenstift, kan spanning creëren”, aldus de mode-experte.

2. Voor een sollicitatiegesprek
De kleren die we dragen op het werk of tijdens een sollicitatiegesprek zeggen veel over hoe je jezelf wil tonen en hoe je je voelt.

“Binnen enkele seconden na de ontmoeting, wordt een toekomstige werkgever geprikkeld door de kleuren van je outfit. En aangezien een eerste indruk zo belangrijk is, is het geen wonder dat 63 procent kiest voor het veilige zwart”, zegt Cathy Dyos. “Alles hangt af van de soort job waarvoor je solliciteert, maar je moet toch proberen om met kleur iets over jezelf te zeggen.”

Maar wat zeg je met welke kleur? “Marineblauw wijst op zelfvertrouwen, oranje en roze worden gedragen door vlotte praters en groen wijst op een warme persoonlijkheid.”

3. Om het vakantiegevoel te bewaren
Bovendien is kleur niet alleen belangrijk op een sollicitatiegesprek, maar ook in het latere werkleven. Voor degene die na een heerlijke vakantie last hebben van de blues, is wit bijvoorbeeld de beste keuze.

Dat wordt bevestigd door de ondervraagden in de enquête, want ook zij zien wit als de beste kleur om het vakantiegevoel te bewaren, op de voet gevolgd door geel en roze.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/1478959/2012/08/01/Vergeet-zwart-deze-situaties-vragen-om-kleurrijke-kledij.dhtml

Hier gaat het nu om een bekend iemand. Maar de kleur van kleding laat je anders overkomen laat je ook stralen. Ook is het zo dat men in zwarte kleding niet altijd iemand bent die gelijk een praatje doet of zich zal mengen met anderen. Als men dan weer rood neemt. Laat dit het tegendeel zien en wil je gezien worden wil je opvallen. Zo zie je kleur van kleding laat ook heel wat zien van jezelf, en je karakter trekken. Kleur en de soort kleding laten ook zien hoe jij jezelf wilt tonen.
Een rok of een broek is al een heel groot verschil.
Heel wat bloot geven of juist dat wat nodig is maakt ook dat verschil naar de ander toe.
Allemaal punten waar nu vaker naar gezien wordt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM