Hoe je drie jaar van je leven verkwist: met uitstelgedrag

Dagelijks verspil je 69 minuten door onaangename taken uit te stellen. Dat telt op tot drie jaar van je volwassen leven, ontdekten Britse onderzoekers.

Een op de vijf Britten verspilt meer dan twee uur per dag door nodige, maar onaangename taakjes uit te stellen. Vrouwen zijn hier ook grotere experts in dan mannen, 59 procent van hen doet dit regelmatig, in vergelijking met 50 procent van de heren. Deze slechte gewoonte verdwijnt echter wel met de jaren. 65 procent van de 18- tot 24-jarigen gaf toe dit minstens een keer per dag te doen, dit cijfer daalt naar 51 procent bij 55-plussers.

Ook blijkt dat hoe onaangenamer de taak is, hoe langer we dit uitstellen. 54 procent heeft een paar dagen de tijd nodig om iemand uit te vragen, een op de vijf doet er meer dan twee maanden over om iemand te dumpen. Psycholoog Honey Langcaster-James: “Mensen vermijden vaak dingen wanneer ze actie moeten ondernemen. Dingen van je takenlijstje schrappen is belangrijk voor je gemoedstoestand, hierdoor kun je je beter concentreren op toekomstige doelen.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/11/Psychologie/article/detail/1464176/2012/07/03/Hoe-je-drie-jaar-van-je-leven-verkwist-met-uitstelgedrag.dhtml

Bedenk het maar eens voor jezelf hoeveel maal je eigenlijk zegt, ach we wachten er nog even mee of we stellen het uit tot een volgende keer. Maar eigenlijk komt het dan niet meer op je pad of op een heel andere manier. Dat maakt dat we soms niet snel ergens kunnen op ingaan omdat het juist niet uitkomt. Dan is het eigenlijk om te leren het ook los te laten zodat je gevoel en gedachten er niet in blijven hangen. Doe je dat niet maak je eigenlijk jezelf ziek door een spijt gevoel, of een gevoel voor wat mag ik dat nu niet hebben of bereiken. Maar weet mensen ieder mens heeft zowel zijn ding daar hij ooit spijt van heeft gehad omdat het niet ging op dat moment.
Als je wilt mag je dit hier beschrijven en wie weet komen er inzicht uit.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM