Ben jij een vroege vogel of een nachtraaf?

Hoe laat jij opstaat of gaat slapen, hangt erg af van je leeftijd. Verder heeft het niet alleen gevolgen voor je dagplanning, maar ook voor je gemoed en gezondheid.

Ben jij een vroege vogel of een nachtraaf?

Uit onderzoek blijkt namelijk dat vroege vogels er beter voorstaan dan nachtraven. Zij kunnen hun persoonlijke planning immers beter afstemmen op de sociaal vastgelegde dagindelingen, waardoor zij het leven met minder stress tegemoet gaan. Verder eten ze op regelmatigere tijdstippen. Zo hebben ze meer tijd om gezond te koken of te eten en zijn ze door de band genomen slanker.

Jong gedaan, oud geleerd

Terwijl ouderen het maximum uit hun dag willen halen, plannen jongvolwassenen hetzelfde voor hun nacht. Maar … wat als nachtraven toch vroeg moeten opstaan? Dan houden ze best rekening met de volgende tips. Blijf niet als laatste op feestjes hangen. Een uurtje vroeger vertrekken, maakt je de volgende ochtend heel wat fitter. Plan leuke dingen in de ochtend. Op die manier sta je blij en vol goesting op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje ochtendseks.

Met het juiste been

Belangrijkst blijft natuurlijk de duur en diepte van je slaap. Zorg er daarom voor dat je ’s nachts minstens zes uur tussen de lakens lig en mijd alcohol, hapjes en hevige inspanningen net voor het slapengaan. Zo slaap jij als een roosje en stap je vroeg (of wat later) sowieso met het juiste been uit bed!

BRON: http://lifestyle.be.msn.com/welzijn/ben-jij-een-vroege-vogel-of-een-nachtraaf

Hoe zou jij jezelf noemen. Al is het leuk om als met de vogels op te staan en te genieten van de dag. De dag begint dat met het gefluit dat je eigenlijk al een goed humeur geeft. Maar er zijn er natuurlijk ook die tot een stuk in de dag moeten slapen. Soms noemt men het uitslapen en dat mag al eens een keertje, soms noemt men het luieriken.
Zelf ben ik een vroege vogel, en mediteer ik als ik mij bed verlaat. Soms als het echt laat geworden is durf ik even een half uurtje langer blijven liggen. Ook met vakantie zal ik nooit tot 9u in bed blijven. Ik zou er spijt van hebben, wat heb je dan nog aan je dag. En zeker voor deze die dan nog een morgenhumeur hebben is het soms middag dat hun dag begint.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties