Mama’s sussen kind vaker met smartphone dan met fopspeen

 

 

© Thinkstock.

Vroeger hadden alle mama’s een fopspeen of namaakspeeltje in hun handtas zitten, om hun wenend kind te sussen. Maar in de moderne tijden van vandaag blijkt dat niet meer zo te zijn. Eén op de vier mama’s vindt het makkelijker om gewoon haar echte smartphone af te geven. Ze gebruiken die zelfs vaker dan namaakspeeltjes en fopspenen.

Door de hele reeks apps voor kinderen, met spelletjes, puzzels en educatieve programma’s, zijn smartphones tegenwoordig de beste vriend van een mama.

“Het is geen verrassing dat smartphones tegenwoordig gebruikt worden als elektronische fopspeen”, vindt ook David Fletcher, de gsmexpert van de Britse winkelketen Asda. Zij voerden de enquête uit bij 1.650 mama’s.

27 procent van hen bekende dat ze hun smartphones gebruiken om hun kinderen bezig te houden. “Mijn gsm is het favoriete speeltje van m’n zonen. Soms is het de enige manier om hen stil te houden”, bevestigde één van de ondervraagde mama’s.

En hoewel 40 procent de speeltijd beperkt tot 10 minuten, gaf ook 10 procent toe dat ze hun kind bijna twee uur met de smartphone laten spelen.

Verder bleek ook dat 25 procent van de mama’s het liever houdt bij een flesje melk (of ander drankje) om hun kind bezig te houden. Ongeveer één op vijf (21 procent) gebruikt een zacht speeltje, terwijl slechts 9 procent een fopspeen als susmiddel gebruikt.

BRON: http://www.hln.be/hln/nl/38/Kinderen/article/detail/1457022/2012/06/20/Mama-s-sussen-kind-vaker-met-smartphone-dan-met-fopspeen.dhtml

Als het kind maar stil is als de ouders bezig zijn. Het gaat heel ver dan een kind een Gsm of smartphone krijgt in plaats van een tutter of fopspeen. Waar is de tijd dat ouders nog tijd maakte voor hun kinderen en gezellig een spel speelde of ermee gaan wandelen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM