“Nachtwerk verhoogt risico op kanker”

Vrouwen die ’s nachts werken, lopen een verhoogd risico op kanker. Zo zou het risico op borsttumoren tot 40 procent hoger liggen bij nachtwerksters, meldt The Guardian.

In Groot-Brittannië stelt de Health and Safety Executive (HSE) een onderzoek in naar de vermeende link tussen nachtwerk en borstkanker. Een aantal eerdere studies hadden daar al gewag van gemaakt. Zo rapporteerde Deens onderzoek naar vrouwen in het leger recent nog dat nachtwerk wordt geassocieerd met een sterk verhoogd risico op borstkanker.

“Verstoorde lichaamsklok”
De organisatie meldt dat het verband voor haar nog niet is bewezen. Wel vroeg ze een gespecialiseerde afdeling van de Oxford-universiteit om te onderzoeken “welke verstoringen van de lichaamsklok mogelijk zijn dor leef- en werkpatronen, die vaak ingewikkeld en uitdagend zijn.”

De studie van de Deense Kankerstichting meldt alvast dat vrouwen die minstens drie nachten per week werken gedurende ten minste zes jaar een sterk verhoogd risico op borstkanker lopen. De link is wel veel minder sterk bij vrouwen die slechts één of twee nachten per week aan de slag zijn.

De resultaten van de studie worden eind 2015 verwacht. Indien de HSE tot gelijkaardige conclusies komt als de Denen, zullen de Britten mogelijk het Deense voorbeeld volgen waarbij vrouwen worden gecompenseerd indien ze lange tijd nachtshifts deden.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/82/Borstkanker/article/detail/1445406/2012/05/29/-quot-Nachtwerk-verhoogt-risico-op-kanker-quot-.dhtml

Mensen die met onregelmatige uren staan of nachtwerk hebben vaak meer problemen dan anderen., op gezondheidsvlak. Ook hun lichaamsklok is niet zoals het zou moeten zijn, dat maakt dat het voor hen ook soms heel moeilijk is om daadwerkelijk een goede nachtrust te nemen. Daarom is het gewenst om een gewoon ritme in het leven te houden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties