Migraine: welke oplossingen tegen migraineaanvallen?

Migraine: welke oplossingen tegen migraineaanvallen?

Migraine wijst op een bijzondere vorm van hoofdpijn die plots opkomt. Vandaar dat men het heeft over migraineaanvallen. Welke oplossingen kunnen we toepassen om ons te verlossen van die zeer vervelende aanvallen? Een overzicht van de oplossingen aangereikt door zowel de conventionele als de alternatieve geneeskunde…

Migraine: kunt u een crisis herkennen?

Een plotse, acute en bonzende pijn – vaak aan één kant van het hoofd – die tussen 4 uur en 3 dagen kan aanhouden. Vaak invaliderend, gaat een aanval gepaard met misselijkheid, soms zelfs braken, alsook met licht- en geluidsintolerantie. De pijn wordt bovendien heviger bij inspanningen, soms zelfs al bij minieme inspanningen.

Migraine heeft een neurovasculaire oorsprong, wat betekent dat ze het gevolg is van een vasculaire stoornis en een functiestoornis van de neurotransmitters in de hersenen.

 

Conventionele geneeskunde tegen migraine

Zelfmedicatie

Migraine kan wijken door het innemen van analgetica (pijnstillers), onder meer aspirine en ibuprofen (doeltreffender dan paracetamol).

U mag hier wel geen misbruik van maken. Zelfmedicatie kan leiden tot een soort migraine die onderhouden wordt door een teveel aan pijnstillers. In dit geval moet de patiënt het gebruik van dergelijke geneesmiddelen dringend afbouwen.

 

Crisisbehandeling

Als geen beterschap optreedt, zijn er ook krachtigere analgetica, ontstekingsremmers en specifieke geneesmiddelen, de triptanen en de derivaten van moederkoren, enkel verkrijgbaar op medisch voorschrift.

Om de kans op succes te verhogen, moeten deze geneesmiddelen zo snel mogelijk ingenomen worden, meteen bij het begin van de migraineaanval.

 

Basisbehandeling

De beste manier om geen last meer te hebben van migraine, bestaat erin de aanval te vermijden met behulp van een basisbehandeling:

  • bètablokkers,
  • antiserotoninerge stoffen,
  • derivaten van moederkoren,
  • sommige anti-epileptica.

Alternatieve geneeskunde tegen migraine: om uit te testen!

Als uw migraineaanvallen u niet te veel last bezorgen en niet te vaak voorkomen, kan de alternatieve geneeskunde misschien voor verlichting zorgen. Zo kunt u bijvoorbeeld vermijden geneesmiddelen te moeten nemen.

Homeopathie:

  • Belladonna 9CH (bonzende migraine en roodheid in het gezicht),
  • Gelsemium 9CH (oftalmologische migraine),
  • Glonoinum 9CH (hoofdpijn ten gevolge van de hitte),
  • Iris versicolor 9CH (eenzijdige migraine tijdens het weekend of op de eerste dag van de vakantie).

Chinese geneeskunde: massage van de feng shui-punten (gelegen in een holte aan de schedelbasis) en Jian Jing (het punt midden op de monnikskapspier op de schouder).

Voedingssupplementen: essentiële olie van pepermunt, essentiële olie van lavendel.

Voeding: sommige voedingsmiddelen staan bekend omdat ze migraineaanvallen kunnen veroorzaken, chocolade bijvoorbeeld, terwijl andere, zoals koffie, een aanval kunnen verlichten. Omdat iedereen zijn eigen gevoeligheden heeft, moet u zelf proberen uit te zoeken welke voedingsmiddelen bij u migraineaanvallen uitlokken, zodat u ze kunt vermijden.

Relaxatie: omdat stress een belangrijke uitlokkende factor is, is stressbeheer nog steeds zeer doeltreffend tegen migraine. De beoefening van relaxatieoefeningen is dus ten zeerste aanbevolen.

BRON: http://www.e-gezondheid.be/migraine-welke-oplossingen-tegen-migraineaanvallen/2/actueel/1126

Voor sommige kan het weer nuttig zijn deze informatie. Want het is geen pretje en het komt meer voor bij vrouwen als bij mannen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM