De energie van gevoel.

Gevoel kennen we normaal allemaal.
Een liefdes gevoel
Een emotioneel gevoel
Dat zijn toch de twee belangrijke in ons leven.

Toch zijn er mensen die het gevoel niet echt aanvoelen, dat maakt dat ze soms niet weten of het wel hun eigen gevoel is of het gevoel van een ander. Gevoel voel je stromen door heel je lichaam, en naar gelang met wat het overeenkomt zal het ook in je innerlijke iets laten voelen.
Een liefdes gevoel kan je innerlijk lichaam helemaal warm maken
Een emotioneel gevoel kan je doen rillen van de kou.
Er kunnen nog andere symptomen zijn ook natuurlijk.
Hoe komt de energie van het gevoel nu in ons lichaam.
Eigenlijk door drie punten tot maximum vijf.
Het kruin chakra of de hersenen
Het derde oog of onze intuïtie
Het hart chakra of de streek van de maag en solarplexus
Het heiligbeen chakra of juist boven onze geslachtsdelen
Het stuit chakra of juist tussen ons geslachtsdeel en anus.
De belangrijkste zijn stuit, heiligbeen, hart chakra.

Dan komt er nog bij het derde oog en het laatste de kruin chakra.
Nu merk je eigenlijk als we een gevoel willen laten stromen dat onze chakra’s elkaar gaan verbinden. Daarom even de zeven chakra’s
7- Kruin chakra
6- Derde oog
5- Keel chakra
4- Hart chakra
3- Zonnevlecht
2- Heiligbeen chakra
1- Stuit chakra
Alle chakra’s zullen ons een bepaald gevoel laten doorvloeien. Dat maakt dat de een met de ander in verbinding komt en dat een blokkade soms of bij sommige mensen het gevoel ook laat stoppen. Gevoel zoals ik begon we hebben het allemaal maar niet iedereen kent een bepaalde gevoel of wilt het aanvoelen. Daardoor komt het dat het ook kan blokkeren en dat jezelf geen gevoel van jezelf voelt als jezelf aanraakt. Ik ga niet alle gevoelens beschrijven toch de twee belangrijke:

Emotioneel gevoel
Liefde en sensueel gevoel.
Het emotioneel gevoel zullen we altijd voelen in de streek van de maag, hart en keel. Naargelang welke emoties het zijn voelen we een krop in onze keel kunnen we niet praten en voelt het aan ons hart of het gescheurd wordt. Deze gevoelens zullen dan ook boosheid en tranen laten vloeien. Door deze emotie daar te voelen kan met een gebrek aan zelfwaardering hebben, eenzaam op een moment en een gebrek zich te uiten. Dat maakt dat hier drie chakra’s belangrijk zijn om dit gevoel. Nu was we weten die deze emoties heel wat problemen kunnen geven innerlijk dan is het ook van belang om zo snel mogelijk vanuit die emotie te komen.

Liefde en sensueel gevoel is dat warm dat zachte gevoel. Toch moet ik erbij vermelden sommige mensen hebben het moeilijk met dit te voelen. Dit komt meestal doordat ze nog iets van het verleden bij zich dragen of iets dat nog gevoelsmatig niet verwerkt is. Maar nu over de energie ervan. Deze voelt men binnen komen in de onderste chakra en doet alle chakra’s openen gaan. Ook zal op een moment de kundalini voelen stromen, hier over kan je meer lezen als je naar deze link gaat; https://shivatje.wordpress.com/2010/05/10/kundalini-en/
Het gevoel stroomt als een energie bron in ons lichaam. Wanneer we dit voelen gaan er zeker al zijn die de uitdrukking vlinders in de buik kennen of wat krijg ik het helemaal warm van binnen. Nu hoe kan je dit gevoel zelf oproepen door met je handen over je lichaam te gaan heel zacht. Hoe zachter je de aanraking doet hoe meer je het gevoel kan voelen stromen. Hier gaan bijna alle chakra’s zich openen. Want het gevoel komt onderaan binnen en zal tot aan je kruin gaan (dat gedachte kunnen vormen om van je eigen aanraking te genieten) om zo terug naar je stuit chakra te gaan. Door dit te leren kan je het ook ontvangen. En kan je van het ontvangen genieten, de energie ervan voelen stromen. Dat niet zo maar even duurt maar dat heel lang in je lichaam voelbaar kan en mag zijn. De energie die dan vrijkomt is zo intens mooi.

Nu voor mensen die niet echt weten wat voelen is, hier enkele punten die je kan leren gebruiken.
– Met je eigen handen over je lichaam strelen
– Iets zachts nemen en dat aanvoelen op je handen je wangen en zo over heel je lichaam
Deze twee punten kunnen je leren om te voelen, de energie naar boven te brengen. En is het voor jezelf soms ook van belang om je eigen gevoel op te schrijven.
– Wat voel je
– Hoe reageert mijn lichaam
– Hoe voel je het aan
we mogen niet vergeten heel ons leven is eigenlijk op gevoel gericht. Hoe meer we voelen hoe meer we erop kunnen vertrouwen of op gaan bouwen.
Er is dan een mooi spreekwoord.
Als ik maar naar mijn gevoel geluisterd had.
Soms zal men merken dat dit echt ook wel zijn nut heeft. Alhoewel heel wat mensen er niet naar luisteren. En het is een belangrijke factor van ons leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM