Borstkanker is niet 1 ziekte, maar 10 verschillende

 

Er zijn eigenlijk tien verschillende soorten borstkanker met elk zijn eigen genetische opmaak, ontdekten Britse vorsers. Deze ontdekking betekent een grote doorbraak, want hierdoor kunnen artsen nu specifiekere behandelingen ontwikkelen.

De Britse wetenschappers analyseerden de genetica van 2.000 borsttumoren en ontdekten ze tien subtypes van deze ziekte. Elke tumor van dezelfde soort heeft een gelijkaardige genetische samenstelling en verschillende dames met hetzelfde type hebben ongeveer dezelfde overlevingskans. Ook onthulde deze studie nieuwe genen die verantwoordelijk zijn voor de groei en de verspreiding van de ziekte. Dit maakt het mogelijk medicatie te ontwikkelen die hun effect tegengaat.

Even wachten
Deze doorbraak is een ontzettend belangrijk in de behandeling van deze ziekte, want het kan tot nieuwe medicatie en een betere diagnose leiden. Professor Julia Wilson: “Deze studie kan de behandeling van borstkanker volledig veranderen. Het zal wel nog drie tot vijf jaar duren voor patiënten kunnen profiteren van deze doorbraak.”

Betere behandeling
Wanneer een arts borstkanker bij een patiënt vaststelt, deelt hij haar tumor onder in een van de vier types wanneer hij het weefsel onder een microscoop bestudeert. Dit dient als richtlijn voor de overlevingskans en de keuze van medicatie. Maar deze werkwijze is allesbehalve onfeilbaar, sommige behandelingen helpen niet en sommige patiënten die als terminaal beschouwd worden overwinnen hun ziekte.

Professor Harpal Singh: “Dit onderzoek verandert echt de manier waarop we over borstkanker denken. Dit is niet langer een ziekte, maar tien verschillende soorten. Dankzij deze doorbraak kunnen artsen veel accurater te werk gaan.” Artsen schatten dat westerse vrouwen vandaag een kans op acht hebben om de ziekte te ontwikkelen.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/82/Borstkanker/article/detail/1425746/2012/04/19/Borstkanker-is-niet-1-ziekte-maar-10-verschillende.dhtml

Ongeacht alle verschillen is er positief blijven tegen te staan. Dat men steeds met een angst zit als vrouw om een controle te laten doen is normaal maar dat men over de angst kan praten dat is belangrijk om geen stress te veroorzaken in het lichaam. Als je als vrouw er niet kan over praten en je krijgt niet de voldoende uitleg of gesprekken dan mogen ze nog zoveel kunnen dan zal de vrouw in een vicieuze cirkel komen waar ze voor haar zelf moeilijk uit te komen is. Door te aanvaarden dat ze deze aandoening heeft.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM