Zo stimuleer je sociaal gedrag bij je kind

Kinderen zijn sociale wezens, al kunnen ook de ouders een handje helpen in de uitbouw van de sociale vaardigheden. Wij zetten enkele handige gebruikstips op een rijtje.

1) De opvang is de ideale manier om je kind in contact te laten komen met andere leeftijdsgenootjes. Blijft je kind thuis, nodig dan andere kinderen uit om te komen spelen. Al spelend leert je ukkepuk wat verstaan wordt onder gepast en ongepast gedrag. Ook broertjes of zusjes zijn natuurlijk ideaal om het sociale aspect te stimuleren

2) Laat je kind zijn of haar vriendjes vooral zelf kiezen. Dat geeft hem een gevoel van zelfvertrouwen.

3) Sportscholen, hobbyclubs of jeugdbewegingen hebben enkel zin als je kind zelf aangeeft daar interesse in te hebben. Door iemand te forceren, maak je hem of haar niet socialer.

4) Besef dat ieder kind anders is. Gedraagt je kind zich nogal gereserveerd? Moedig hem of haar dan aan om oogcontact met anderen te zoeken, een gesprek aanknopen wordt dan al een pak simpeler.

5) Merk je dat je kind angstvallig contact met anderen blijft mijden? Bespreek dat dan even met je huisarts. Die kan je zeker verder helpen met nuttige tips of doorverwijzingen.

BRON: http://www.vandaag.be/lifestyle/94268_zo-stimuleer-je-sociaal-gedrag-bij-je-kind-.html

Kinderen moeten zelfvertrouwen leren krijgen, dat kan men niet aan leren daarom is het nuttig dat het kind anderen zelf kan benaderen. Puntje 2 vind ik dan zelf heel belangrijk naar het kind toe. Punt 4 en 5 is toch naar de ouders toe om te leren dat het kind met anderen op zijn of haar manier kan spelen. Natuurlijk niet ieder kind is met alles hard en kan soms overkomen als een zacht eitje, bemoederen is niet altijd even goed. Wel is het dan te proberen om het zacht eitje te doorbreken stap voor stap en zo het kind ook dat aan leren dat niet alles op angst gebaseerd is.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM