Slaapverwekkende geneesmiddelen verviervoudigen risico op overlijden

 

Vaak voorgeschreven slaapverwekkende geneesmiddelen zorgen voor een vier keer groter risico op overlijden. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie waarover het medische blad BMJ Open maandag bericht.

De slaapverwekkende geneesmiddelen zorgen bij mensen die ze vaak gebruiken ook voor een duidelijk hoger risico (35 pct) op kanker. De middelen in kwestie zijn de benzodiazepinen, zoals temazepam, de non-benzodiazepinen, zoals zolpidem, de barbituraten en antihistaminica.

De studie werd uitgevoerd bij 10.529 volwassenen van gemiddeld 54 jaar oud, die slaapverwekkende geneesmiddelen voorgeschreven kregen tussen januari 2002 en januari 2007. Hun gegevens werden daarna vergeleken met een groep van 23.676 mensen die geen slaapmiddelen gebruikten.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/220/Medicatie/article/detail/1400875/2012/02/28/Slaapverwekkende-geneesmiddelen-verviervoudigen-risico-op-overlijden.dhtml

Mensen staan er niet altijd bij stil maar het is wel zo. Hier komt dan nog bij dat sommige mensen meer pillen gaan nemen om de slaap te vatten dan nodig is. Zodat ze eigenlijk in slapen en niet meer wakker worden.
Toch voorzichtig met slaapverwekkende medicatie zijn.
Men kan het niet genoeg laten lezen of herhalen, als het echt niet nodig is probeer eerst altijd alternatieve dingen.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM