“Suiker is even gevaarlijk als tabak en alcohol”

Suiker is zo gevaarlijk dat de consumptie ervan net als bij alcohol en sigaretten gecontroleerd moet worden, waarschuwen onderzoekers. Ze beweren dat deze zoetmaker jaarlijks voor 35 miljoen doden verantwoordelijk is.

Suiker veroorzaakt ziekten als diabetes, hartziekten en kanker. Experts aan de universiteit van Californië zeggen dat suiker veel meer schade aanricht dan enkel je dik maken. “Als je dit in grote hoeveelheden consumeert, verandert het je metabolisme, verhoogt het je bloeddruk en schaadt het de lever. De consumptie ervan houdt ongeveer dezelfde gevaren als bij alcohol in, want suiker is daar ook een belangrijk bestanddeel van. De wereldwijde consumptie is de laatste 50 jaar verdrievoudigd en wordt als dé oorzaak van de obesitasepidemie gezien.

Andere gevaren

Maar naast het feit dat het zoveel calorieën bevat, houdt de consumptie van suiker nog andere gevaren in, waarschuwen professoren Robert Lustig, Laura Schmidt en Claire Brindis. “Het publiek denkt dat suiker enkel lege calorieën zijn. Er zijn inderdaad goede en slechte calorieën, net als dat er goede en slechte vetten zijn, maar het gaat veel verder dan dat.”

Duurder

Volgens de onderzoekers moeten tieners beter geïnformeerd worden over de gevaren van suiker. Daarom eisen ze speciale taksen, willen ze dat de consumptie beperkt wordt en willen ze beperkingen op de licenties van snoepautomaten in scholen en op werkplekken. “Suiker moet niet verboden worden, maar het moet moeilijker worden om eraan te geraken, waardoor mensen er minder van gaan gebruiken. Dit kun je doen door dit soort snoep minder bereikbaar en duurder te maken”, besluiten de wetenschappers.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/881/Overgewicht/article/detail/1388745/2012/02/01/-quot-Suiker-is-even-gevaarlijk-als-tabak-en-alcohol-quot-.dhtml

Sta eens even stil hoeveel suikers dat wij dagelijks tot ons nemen. Dan ga je merken dat het heel wat kilo zijn op een week, maand en jaar. Er zijn sommige mensen die er een verslaving aan hebben, die echt niet zonder chocolade of dergelijke zoetstoffen kunnen. Maar ze vergeten dan ook dat het heel wat innerlijke schade kan brengen. Voor de vrouwen onder ons weten deze ook dat die soms sneller naar iets zoets grijpen als er iets gebeurd dan anderen. Maar ook als de menstruatie begint enkele dagen ervoor zijn er die naar zoet grijpen.

Daarom is het nuttig om er even bij stil te staan dat men suiker toch heel wat verbruikt en eet zonder het soms te weten.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM