Voetverzorging: denk er dagelijks aan!

Afbeeldingsresultaat voor voetverzorging

We kunnen elke dag op onze voeten rekenen. Vanaf onze eerste stappen, dragen ze ons lichaam en ons gewicht… Het zou dus bijzonder ondankbaar zijn als we niet elke dag wat aandacht zouden schenken aan de verzorging van onze voeten. Bovendien zijn de regels van de voetverzorging niet zo moeilijk na te leven!

Voetverzorging onder de douche

Een degelijke voetverzorging begint met een onberispelijke voethygiëne. Dat betekent dat u elke dag uw voeten zorgvuldig met lauw water en zeep dient te wassen. Denk ook aan de ruimten tussen de tenen en aan de voetzolen. Spoel uw voeten vervolgens goed af en vergeet ze vooral niet af te drogen! Als uw voeten te lang vochtig blijven, is dat slecht voor de huid en bovendien kan dat leiden tot de ontwikkeling van kiemen en bacteriën.
Als u na de douche een hydraterende crème gebruikt, vergeet dan uw voeten niet! Er bestaan tegenwoordig talrijke producten voor alle mogelijke problemen aan de voeten: droge voeten, overmatige transpiratie, voeten die onderhevig zijn aan infecties, enz.

Voetverzorging: de kunst om goede schoenen te kiezen

Onze schoenen zijn vaak een bron van pijn, terwijl ze eigenlijk bescherming zouden moeten bieden aan onze voeten. We bieden u enkele tips die u kunnen helpen bij de keuze van goede schoenen:

Schoenen mogen geen binnennaden hebben, zeker niet op een plaats waar uw voet al last heeft van bijvoorbeeld een likdoorn of een eeltknobbel. Deze tip is nog belangrijker voor wie noch kousen, noch sokken draagt!

Kies schoenen met een goed isolerende zool, tegen de kou, maar ook tegen oneffenheden van de vloer, het wegdek… De zolen moeten eveneens goed soepel zijn om niet te hinderen tijdens het stappen.

Verander in de loop van de dag regelmatig van schoenen. Dit zal het risico op voetproblemen verminderen.

Let ook goed op uw sokken. Ze mogen niet te strak zitten en ook niet leiden tot overmatige transpiratie. Ze moeten uw voeten alleen maar droog en warm houden.

Als schoenen pijn doen, moet u aanvaarden dat ze niet voor u bestemd zijn. U zult op zoek moeten gaan naar een ander paar. Uw schoenen zijn tijdelijk, maar uw voeten zijn er voor altijd!

Voetverzorging: wat in geval van problemen?

Naast bovenstaande aandachtspunten, kunt u niet veel doen om uw voeten te helpen. Knip uw teennagels altijd recht, maar rond de hoeken af met een kartonnen vijl. Aarzel niet om een pedicure te raadplegen als u likdoorns of eeltknobbels hebt die u hinderen. Dat is in elk geval beter dan uzelf proberen te behelpen met ‘oplossingen’ die misschien nog meer schade aanrichten.

BRON: http://www.e-gezondheid.be/voetverzorging-denk-er-dagelijks-aan/2/actueel/1418

Mensen het is zo van belang om er ook de nodige aandacht aan te besteden. Zelfs in een douch kan je perfect je voeten verzorgen en zal je merken dat moeheid eruit kan trekken. We mogen niet vergeten ze ondersteunen ons heel de dag soms moeten ze lange tijd het gewicht van de persoon dragen soms kunnen ze rusten als je veel kan zitten. Maar dan nog ze zitten heel lang gekneld in schoenen en om dan nadien geen pijnlijke voeten te hebben behandel ze naar waarde zoals je heel je lichaam een verzorging geeft. Mensen ik vind het zo belangrijk om voeten toch ook veel naar voren te brengen. Zoals ik al ooit schreef je hebt er twee ze brengen je overal maar, als ze pijn doen heb jezelf geen zin meer om ergens heen te gaan.

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties