Een spiegel

Hier wil ik mee beginnen,
Spiegeltje spiegeltje wie is het mooiste van het land.

Eigenlijk als we daarop voortgaan en we bekijken ons zelf in de spiegel wordt het ook wel eens gezegd tegen je spiegelbeeld. Wat zie je er goed uit, of hoe zie je nu weer uit. Daarom is het soms van belang om jezelf te bekijken in een spiegel. Je beeld van jezelf zien door je eigen ogen. Dat niet voor iedereen even makkelijk is. We mogen ook niet vergeten wat je te zien krijgt is je eigen ziel je gevoel en dat kan heel moeilijk zijn. Daarom zijn er mensen die hun ware gezicht ook niet in het dagelijks leven durven te tonen. De eigenlijk zich voordoen als iemand anders dan dat ze in werkelijkheid zijn. Net zoals iemand heel veel make-up gaat aanbrengen of zelfs een correctie operatie laat doen. Ook voor deze mensen is het omdat ze hun zelf niet echt mooi vinden. Het moeilijkste van het in een spiegel kijken is in je eigen ogen te blijven kijken. Als men dit niet kan, kan het zijn dat het zelfbeeld of vertrouwen heel nihil is. En moet men eraan werken om zo ook dat vertrouwen op te bouwen. Het eerst wat men dan moet gaan doen is; hoe komt het dat je niet naar jezelf kan kijken. Meestal komt het door een bepaalde angst die je vanuit jezelf bent gaan opleggen. Soms door pesterijen zodat je denkt niet mooi te zijn. Of in het slechtste geval omdat iemand misbruik van je gemaakt heeft en dat zowel je ogen je volledige lichaam niet meer durft zien. In dat laatste geval komt er meestal nog bij dat jezelf geen behoefte hebt om je eigen lichaam aan te raken als het niet nodig is. Toch mogen we niet vergeten dat we een spiegel bijna nooit uit ons leven kunnen verbannen, en dat we er toch vrede moeten mee kunnen nemen met wie we zien. Natuurlijk als er een bepaalde trauma is moet je niet gelijk uren voor een spiegel gaan doorbrengen. Want dan ga je merken dat je op een moment de spiegel gewoon wilt stuk slagen. En eigenlijk is dat juist dat je van jezelf dan niet wilt zien en aanvoelen. Daarom is het belangrijk als men zich moeilijk in een spiegel kan bekijken het rustig aan te doen. Ook jezelf niet verplichten dan alleen wanneer het nodig is.
Men gaat ook dingen aanvoelen, zoals je eigen spiegelogen die eigenlijk heel je lichaam gaan bekijken. En als er dan ergens een blokkade is zou dit wel eens heel moeilijk kunnen worden. Toch zijn het je eigen ogen en je eigen gevoel dat dit op het moment naar boven brengen. Het is dan ook van belang te weten dat je telkens in de spiegel kijkt eigenlijk een positief warm gevoel moet kunnen krijgen. Wanneer men dat niet voelt moet men vertrouwd raken en moet men gaan bekijken welke trauma of trauma’s er zitten die het moeilijk maken jezelf te bekijken.
— Dan kan je leren om eerst op een rustige manier je eigen gezicht te gaan bekijken, dit zonder oordelen of veroordelen te vellen puur uit zuiverheid.
–Dan kan je leren om een stapje verder te gaan en je bovenlichaam te ontdoen van kleding en voor de vrouwen de bh aan te houden. Ook hier geld maar een regel jezelf te bekijken door de spiegel met een goed gevoel.
Voor de vrouwen kan dan de volgende stap zijn de bh los maken en uittrekken.
Wanneer men op deze momenten een negatief gevoel voelt stop er altijd mee en ga als het goed voelt nadien verder. Uit ervaring spreek ik dat heel wat emoties naar boven kunnen komen en deze moet je altijd eerst oplossen voor je naar een volgende stap overgaat.
De volgende stap is.
–Dan ga je onderkleding uitdoen buiten je slipje en je gaat je zo verplaatsen zodat je hele lichaam in de spiegel ziet staan.
–Dan ga je met je ogen over heel je lichaam dit van je tenen naar je haar en zo leg je voor jezelf iedere lijn vast. Je voelt en voelt en waar je het ongemakkelijk mee hebt daar blijf je even met je ogen hangen om aan te voelen. Mocht je denken er nog niet klaar voor te zijn dan ga je ook niet verder en je verwerkt dat wat je te zien krijgt. Want wat je ziet zal je ook gelijk voelen.
–De volgende stap is dan bh en slipje uittrekken zodat je helemaal naakt staat. Mensen die echt ergens een probleem mee hebben kan dit lang durven voor ze deze stap gaan maken. Het is een van de belangrijkste stappen om eigenlijk een te worden met je lichaam met je gevoel. Want zoals ik al schreef het moet altijd goed blijven voelen voor jezelf.
We mogen dan ook niet vergeten op zo een moment voel je onmacht eigenlijk. Onmacht in die zin dat je eigen ogen je helemaal te zien krijgen. Wat toch voor een bepaald negatief gevoel kan zorgen, en zeker natuurlijk ook met de tijd een positief gevoel. Nu eens je volledig lichaam kan bewonderen ben je een met geest en lichaam. Dat toch voor veel mensen zeer moeilijk is. Zelf zo moeilijk dat ze soms zelf verwijten gaan geven aan hen zelf als ze zich zo zien staan. Dat hoeft niet mensen, echt niet. Iedereen is mooi op zijn of haar manier. Aanvaarden dat is het juiste woord als je zo mag bekijken in de spiegel en je gelukkig voelen. Daar gaat het dan ook eigenlijk om. Je gelukkig voelen in je eigen lichaam zonder maar negatieve gedachten en gevoelens te hebben. Zo leer je eigenlijk ook heel snel een situatie dat blijft hangen in je innerlijk te verwerken.
Men ziet een spiegel is niet alleen gemaakt om mooi te maken of gewoon om er even in te kijken. Nee een spiegel kan veel meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM