Min-18-jarigen slikken dubbel zoveel rilatine als vijf jaar geleden

Kinderen en jongeren slikten de voorbije vijf jaar bijna dubbel zoveel Rilatine, de populaire pil bij de behandeling van de gedragsstoornis ADHD. De Tijd verzamelde bij het Riziv de verkoopcijfers in publieke apotheken tussen 2006 en eind 2010.

Het aantal verkochte dagdosissen Rilatine voor min-18-jarigen nam toe van 2,6 miljoen tot 4,7 miljoen. De achterliggende groep jonge patiënten dikte aan van 20.000 tot 32.000.

De (terugbetalings)kosten voor de Belgische sociale zekerheid liepen op van 2,2 miljoen euro tot 5,1 miljoen euro, meer dan een verdubbeling.

Het gebruik en vooral de impact van geneesmiddelen als Rilatine bij kinderen en jongeren is al lang erg omstreden.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/329/ADHD/article/detail/1330673/2011/10/08/Min-18-jarigen-slikken-dubbel-zoveel-rilatine-als-vijf-jaar-geleden.dhtml

Het is toch erg dat rilatine en concerta en andere medicatie heel snel wordt voorgeschreven. Dit alleen om het kind rust te geven dat zeker ook op een andere manier kan gebeuren. Als het nodig is vind ik het prima. Maar het is ook meestal omdat de ouders er niet tegen kunnen en dan al snel via de dokter dit laten voorschrijven.
Nu is het ook zo studenten hebben ook de weg gevonden naar rilatine. Dat maakt dat ook zo de cijfers ervan naar boven gedreven wordt.
We mogen niet vergeten het is een amfetamine.
Men moet dan ook weten dat het veel onderdrukt en soms na uitwerking het als een bom explodeert.
Denk er goed over na als je echt zou beginnen met deze medicatie. Er zijn echt andere hulpmiddelen die soms ook kunnen helpen. En ja ook de ouders moeten ervan leren zodat ze niet gelijk het kind een stempel geven.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie