Liefde is zoveel aanvoelen.

Een diepe genegenheid voor welgezindheid tot of toewijding voor anderen. Soms ook kan liefde naar een die een zaak of voorwerp gaan. Maar hier ga ik het houden op mensen.
Liefde is een gevoel dat een chemische reactie teweeg brengt in de hersenen. Iedereen zal het ooit gevoeld hebben en soms nog voelen. Maar als we liefde gaan bekijken is het gewoon iets dat groeit vanuit een gevoel.
L= leven
I= in
E= een
F= fijn gevoel
D= dagdromen
E= een echt gevoel vanuit jezelf dat je delen mag.
Wanneer we het gevoel in ons hebben is dit zo warm zo waardevol. Hoeft men het dan al te delen, nee. Want zoals met alles is dit een gevoel vanuit jezelf daar ook misbruik van gemaakt kan worden. Liefde heeft twee kanten. Een warm en goed gevoel, een haat en slecht gevoel. Toch moet men met beide altijd rekening houden. Wanneer ken je nu liefde. Als je liefde voelt in jezelf en ook aan jezelf kan geven. We mogen niet vergeten als we iets mogen delen moeten we het zelf voelen en ervaren dan pas kan het gedeeld worden, ook zo met liefde. Ook mogen we niet vergeten liefde is geen seks en seks bestaat alleen uit liefde maar hoeft daarom nog niet tot de geslachtsdaad over te gaan. Liefde zit in kleine dingen een woord een lichaamsgebaar een oogwenk of zelfs flirten. Maar we mogen niet vergeten dat zeker bij het laatste flirten ook een risico aan verbonden is. Velen zien het als een spel een uitdaging maar weet ook dat in een spel gevolgen kunnen zitten die soms meer pijn doen dan goed. Nu in vele gevallen zullen mensen zeggen als ze iets zien dat is seks zoals ik in de tekst schreef van seks. Een knuffel heel dichtbij elkaar heel warm kan zoveel liefde zijn. Eerst moet er liefde voelbaar zijn wil je meer van elkaar willen. En daar zit soms de drempel vele kennen het gevoel maar gaan het verstoppen, door omstandigheden of dergelijke anderen door een angst om geen pijn of emoties meer te voelen. Nu een voorbeeld een tongzoen geeft zoveel gevoel dat soms echt niet te beschrijven is en toch is het pure liefde.
We kennen allemaal wel deze liefdes
Een school liefde
Een vakantie liefde
Een vriendschap liefde
Allemaal liefdes die niet perse tot iets moeten leiden maar waar gevoelens bij komen kijken. Dat is juist het woord liefde puur en puur gevoel. Als men dat niet voelt kan men niet uit gevoel iets geven of zelfs iets krijgen.
Bij de vrouw is het oestrogeen
Bij een man testosteron.
Als men nu even de chemische stof bekijkt die ons er toe zet het gevoel van liefde te krijgen is het PEA phenylethylamine dat dan weer zorgt dat neurotransmitter dopamine vrijkomt. Dopamine zorgt dan weer voor de aanmaak van oxytocine en het laatste stofje is norepinephrine dat uiteindelijk dat gevoel geeft. Dan zeg ik gewoon wat een boterham om dat gevoel in ons lichaam te krijgen en aan te voelen. Maar goed is toch leuk om te weten. Nu mocht er in het stukje een fout zitten dat altijd kan mag men het altijd zeggen zodat ik ervan leren kan.
Als twee mensen een gevoel hebben naar elkaar en men raakt elkaar aan zal er zoiets zijn van dat wil ik niet loslaten ik wil genieten. Wel dat is liefde. Mensen nogmaals men mag liefde niet als seks zien en voor seks moet er echte liefde zijn dat heb ik al enkele malen geschreven maar vind het nodig omdat vele soms snel een woord zeggen dat het niet nodig is.
Natuurlijk zal het ook zijn dat de een zegt maar dat is al seks voor me, en de ander zal zeggen helemaal niet dit is pure liefde. Want zou dat geen liefde zijn zou je dat op zo een manier niet kunnen delen. Hier heb ik het nog niet over een geslachtsgemeenschap of zoals velen zeggen de daad.
Zo met dit stukje wil ik jullie laten lezen wat nu liefde is en ja waar iedereen toch anders zal over denken of ermee omgaan.

Ik doe er nog een stukje bij dat ook geschreven is door iemand anders en dat ik wel gepast vond om het ook mee te geven.

Ervaar jij echte liefde of pure lust? Zo herken jij het verschil

Lust en liefde zijn twee begrippen die vaak met elkaar verwisseld worden. Het is dan ook niet gemakkelijk om fysieke aantrekkingskracht en echte liefde uit elkaar te houden als de hormonen door je lijf razen. Wij geven enkele signalen om toch het onderscheid te maken tussen de twee.

In heel wat gevallen krijgen we een adrenalinestoot als we ons fysiek aangetrokken voelen tot iemand. MRI-scans hebben zelfs aangetoond dat cocaïne snuiven hetzelfde hersengebied activeert als het ervaren van lust. Maar lust kan ook evolueren tot liefde, toch?

Lust
Volgens psychiater Judith Orloff is het verschil tussen lust en liefde immens groot. “Pure lust is uitsluitend gebaseerd op fysieke aantrekkingskracht en leuke fantasieën. Daarom verdwijnt het vaak als je de ‘echte persoon’ leert kennen. Het is het stadium waarin je alles door een roze bril ziet en je geliefde niets fout kan doen.”

Liefde
Liefde sluit lust evenwel niet uit. “Integendeel”, zegt dr. Orloff. “Lust kan vaak leiden tot liefde. Het verschil is dat echte liefde niet gebaseerd is op een idealisering of een fantasie. Echte liefde kan pas ontluiken als je tijd neemt om elkaar te leren kennen.”

Signalen
Volgens de psychiater is het niet moeilijk om lust van liefde te onderscheiden als je let op een aantal signalen.

– Signalen van lust
* Je bent helemaal gefocust op de looks en het lichaam van je partner
* Je geniet van de seks, maar vermijdt diepgaande gesprekken
* Je leeft in een fantasiewereld en toont je echte gevoelens niet
* Knuffelen na de seks hoeft niet voor jou
* Jullie zijn minnaars, maar geen vrienden

– Signalen van liefde
* Jullie willen tijd met elkaar doorbrengen, niet alleen de liefde bedrijven
* Jullie kunnen urenlang praten en verliezen vaak de tijd uit het oog
* Je praat eerlijk over je gevoelens en wil hem/haar gelukkig maken
* Hij of zij maakt van jou een beter mens
* Je wil zijn of haar familie leren kennen

Instinct
Maar hoe weet je nu of je partner liefde of lust voelt voor jou? Volgens dr. Orloff is het van belang om al in de eerste weken van een nieuwe relatie te luisteren naar je instinct. “Dat is niet eenvoudig als je hormonen door je lijf razen, maar het is wel noodzakelijk om een gezonde relatie op te bouwen.”

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/538/Ware-liefde/article/detail/1278864/2011/06/15/Ervaar-jij-echte-liefde-of-pure-lust-Zo-herken-jij-het-verschil.dhtml

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM