Strenge opvoeding voorkomt comazuipen bij jongeren

Uit een studie van de denktank Demos in het Verenigd Koninkrijk, blijkt dat kinderen die een strenge opvoeding gekregen hebben, minder kans maken om zich op latere leeftijd over te geven aan ‘binge drinking’ of comazuipen. Dat meldt de Britse zondagskrant The Observer. De studie is gebaseerd op gegevens van 30.000 kinderen gedurende de voorbije veertig jaar.

Volgens Demos blijkt uit de studie dat een slechte opvoeding op de leeftijd van tien jaar, maakt dat een kind twee keer zoveel kans heeft om overmatig te drinken als dertiger.

De studie is omstreden, aldus The Observer, omdat de bevindingen van de linksgeoriënteerde denktank vooral gehoor zullen vinden bij politici in het rechtse kamp, die een reeks maatschappelijke problemen aan slechte opvoeding wijten.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/12/Kinderen/article/detail/1310704/2011/08/28/Strenge-opvoeding-voorkomt-comazuipen-bij-jongeren.dhtml

Hier ben ik anders van mening. Ik denk nooit door een strenge opvoeding dat het kind niet gaat zoeken op een moment. Het is juist de vriendenkring waar het kind zich in begeeft en waar ouders niets kunnen aan doen. Zeker niet in het begin.
Of iemand nu streng is opgevoed of niet het zal altijd in zijn leven in contact komen met lijden. Met alle soorten van hallucinerende middelen daar het kind dan moet voor alert zijn. Als je als ouder het kind verteld wat er allemaal gebeuren kan op een rustige manier zal het ook niet gaan zoeken, en hoeft daarom niet streng voor opgevoed te worden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM