Een tweelingziel

Ik heb er al over geschreven dit op datum van 22 april 2010 en terug te vinden onder psychologische teksten op mijn blog. Je kan het terug vinden met tweelingziel in zoeken te drukken.

Nu wil ik daar nog even wat dieper op ingaan. Dit in namen eenheid, synchroniciteit, puur en zuiver. Op een moment worden we gespleten van elkaar. De ene helft zijn weg de andere helft de andere weg. Dat maakt dat we in het leven iets gaan opbouwen, en soms toch een gevoel hebben iets missen. Maar het eigenlijk niet echt kunnen plaatsen. Ook het aanvoelen dat we ergens op aarde dat is wat een gelijke is aan jezelf.  We moeten onze lessen leren en daarom dat de ene helft de andere kant neemt. Tot op een moment dat de tijd synchroon loopt om elkaar te kruizen. Door te kruizen wil het nog niet zeggen dat het juist een zielverwant is. Dat komt door elkaar te leren kennen, en komt er een gevoel van zuiverheid erkenning naar boven. Die erkenning zit in kleine dingen, dat soms geen woorden nodig heeft om elkaar te begrijpen. Men gaat ook merken dat de andere helemaal anders is dat jezelf. Soms ook hard om het aan te voelen omdat beide helften eigenlijk hetzelfde hebben meegemaakt. Zeker als men dan gaat bekijken in de loop die men heeft bewandeld alleen. Op het moment is het mogelijk dat je elkaar vind door derden of door een bepaalde situatie. Dat noemen ze dan die synchroniciteit die juist is om elkaar te ontmoeten. De ontmoeting kan soms door gekke dingen zijn. Het is goed mogelijk dat iemand iets aan je geeft waar je gelijk een link naar legt, of zelfs door op een forum of gewoon in je vriendenkring. Het gevoel is speciaal want de een zal dat kunnen de ander dat maar beide vormen ze de eenheid van het leven. Het puzzel stuk dat volledig aanvoelt. Dat maakt dat woorden niet altijd nodig zijn maar dat er heel veel gevoel komt bij kijken. Toch kan men nooit zeggen het is mijn tweelingziel, tot op een moment dat alleen overduidelijk voelbaar is. Omdat de wegen toch tot elkaar komen.
Wel is het zo zoek er niet naar. Want door te zoeken zou je wel bedrogen kunnen uitkomen en zou nadien de emoties hoog kunnen zijn. Velen zeggen wel eens ik heb mijn ziel gevonden, maar soms is het juist de spiegeling die je gevonden hebt. We mogen niet vergeten dat daar een relatie uit bestaat. De een is een spiegel van de ander. Maar is geen tweelingziel. Wanneer kan men spreken over een tweelingziel dat men elkaar aanvoelt als twee gelijken, dat er geen woorden nodig zijn en ongeacht waar je bent elkaar voelt als je hij/zij kent. Ook zullen er veel gelijkenissen te vinden zijn, die men in de tijd zonder de ander geleerd hebt en ter sprake komen als je bij elkaar bent.
In een ontmoeting van tweelingzielen komt al snel het woord toeval naar boven. Maar ook weer is dat woord hier niet van toepassing want het valt je toe en het is juist hoe ermee leren om te gaan of je eraan over te geven, en dat is nog het moeilijkste. Meestal hebben beide al iets opgebouwd en komen ze dan elkaar tegen. Dan is het leren om ermee om te gaan en niemand te kwetsen. Toch zal je dan merken dat de een weet wat de ander gedaan heeft en omgedraaid. En dat er verplichtingen zijn die op dat moment van herkenning moeten blijven genomen worden. Toch doe je er de al aan om elkaar zoveel mogelijk te zien te horen. Het contact ligt dan altijd heel dichtbij elkaar. Want van zodra je hij/zij hoort voel je het en zijn woorden niet meer nodig eigenlijk, als men elkaar ziet dan zal de lichaamstaal spreken. Het is soms raar hoe deze elkaar aanvoelen in alles. Zelfs kan het zover gaan dat men van de ene weet te vertellen wat deze gedaan heeft en heeft aangevoeld. Het woord raar is eigenlijk niet het juiste want doordat men gelijke zijn, is het juist dat, dat heel sterk naar boven komt als men elkaar hoort of ziet om erover te praten. Men deelt dan ook heel veel emoties pijnen maar ook de dagelijkse dingen die een belangrijke rol spelen. Zo leer je elkaar diepere gevoelens naar boven te brengen. Dat maakt dat er ook heel veel emoties en heimwee mee komt kijken. Je zou dit dan zelf kunnen verwerken of samen, maar soms is er de tijd niet voor of is het gewoon te moeilijk om het op dat moment te delen. Doordat zouden er dan ook breuken kunnen komen. Laat het nooit zover komen. Maar ook een breuk in zo een relatie is soms helemaal geen breuk maar juist ook dat wat je even moet leren. Want het is gewoon mooi dat dingen zo lopen dat je ervan leren kan. En daar zijn tweelingziel voor om van elkaar terug een geheel te maken.
Een mooi boek om te lezen over twee mensen die elkaar op een wijze vinden die eigenlijk speciaal verloopt is TWEELINGZIEL, geschreven door Kristien de Winter.
Waar ik in mijn woorden mijn inspiratie heb neergeschreven in deze tekst.

Nog even het woord nemen.
TWEELINGZIEL
Ergens is een tweeling die gelijk is aan je.
En die rond loopt met dezelfde ziel.
Dat is als deze bij elkaar komen de eenheid van dit mooi stuk. De ziel die de beide lichamen vind om samen verder te gaan in moeilijke en makkelijke tijden.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM