7 voedingsmiddelen die de veroudering afremmen

Tegenwoordig vind je in de winkelrekken supervoedsel dat ons zogezegd helpt om onze huid jong te houden. Nochtans zijn er ook heel wat ‘gewone’ voedingsmiddelen die de veroudering tegengaan, zonder dat je een euro meer moet uitgeven! Enkele tips!

Volgens voedingsdeskundige Amanda Ursell is het heel simpel om je lichaam te behoeden tegen veroudering. “Er zijn een heleboel gewone groenten en fruit die ons kunnen helpen én bovendien erg lekker zijn.”

1. Tomaat
Onlangs werd een nieuw supervoedingsmiddel ontdekt in tomaten: FNA. Die stof is 10 keer krachtiger dan vitamine C en zelfs 14 keer sterker dan de antioxidant in rode wijn, die volgens onderzoekers de veroudering van ons lichaam tegengaat.

Bovendien bevatten tomaten ook lycopeen, die ons helpen in de strijd tegen gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Lycopeen wordt overigens beter opgenomen als de tomaten gekookt werden, dus ook tomaten uit blik zijn een goede optie!

2. Wortel
Wortelen krijgen hun mooie oranje kleur doordat ze bètacaroteen bevatten. Volgens wetenschappers verzamelt deze stof zich onder onze huid, waardoor ze een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden.

Als je regelmatig wortelen en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen (zoals sinaasappels, zoete aardappelen, abrikozen en perziken) eet, zal je huid daar zeker van profiteren. Ook hier geldt: gekookte wortelen zijn beter dan rauwe, want dan kan ons lichaam het bètacaroteen makkelijker opnemen.

3. Appel
Het lijkt misschien ongelofelijk, maar appels bevatten maar liefst 150 goede voedingsstoffen! Eén van de antioxidanten, quercetine, zou helpen om virussen af te wenden. Let wel op dat je de appels volledig opeet, want de stof bevindt zich vlak onder de schil.

4. Bananen
Dit fruit is perfect om de honger te bestrijden, maar bevat toch slechts 100 calorieën, veel minder dan de meeste graanrepen. Bovendien zijn bananen rijk aan kalium, dat helpt om overtollig water af te scheiden. In combinatie met een zoutarm dieet, kan een dagelijkse banaan helpen om gezwollen enkels en polsen te doen krimpen en om dat opgeblazen gevoel in je buik te doen verdwijnen.

5. Groene bonen
Groene bonen bevatten een belangrijk sporenmineraal, silica, dat zich opstapelt in onze huid. Wetenschappers denken dat het de samenhang tussen het collageen in onze huid en de elastinevezels handhaaft.

6. Aardappelen
Hoewel je deze groente waarschijnlijk niet meteen zou bestempelen als ‘supervoedsel’, bevat een gemiddelde portie van 175 gram gekookte aardappelen toch zo’n 15 milligram vitamine C! Bovendien helpen aardappelen ook bij het opnemen van belangrijke voedingsvezels.

7. Sinaasappelsap
Eén glas versgeperst sinaasappelsap bevat minstens 170 voedingsmiddelen. Bovendien bezit het drankje ook de huidvriendelijke vitamine C, het waterafscheidende kalium, de belangrijke vitamine B én een heleboel immuniteitsverhogende vitamines.

Daarnaast bieden sinaasappels ons ook genoeg luteïne, een gele antioxidant die onze huid beschermt tegen schade door de zon.

BRON: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/13/Lekker-Eten/article/detail/1300768/2011/08/04/7-voedingsmiddelen-die-de-veroudering-afremmen.dhtml

We kunnen de natuurlijk niet tegen gaan. Dat maakt dat we wel door ons te verzorgen en gezond te eten ons lichaam kunnen versterken voor bepaalde dingen. Nu als men de media mag geloven bestaan er wondermiddelen om het verouderingsproces trager laten te lopen. Nu wie wordt er rijk van en wie arm deze die het kopen natuurlijk. Want mensen ons lichaam zal geen 18 of 30 blijven het aanvaarden van ouder te worden kan al heel veel goed doen om kleine kwaaltjes tegen te gaan.
Natuurlijk als men gezond leeft en eet dan neemt men al de nodige groeten en fruit binnen en dat maakt dat we ons innerlijk sterk maken.
Ik vond het prachtig om deze tekst te lezen die eens niet over crème gaat of dure producten maar over gewoon iets gezonder te leven.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertentie