Gezamenlijke meditatie in 80 wereldsteden, ook in Amsterdam

medmob-2

Op donderdag 28 juli gaan duizenden mensen in meer dan 80 wereldsteden tegelijk mediteren, onder meer in het drukke centrum van Amsterdam, New York, London, Melbourne en Beiroet. Op de Dam in Amsterdam zal midden in de drukke avondspits een grote groep zittende mensen een enorme stilte en rust uitstralen.

Deze meditatie duurt een uur en wordt afgesloten met een gezang van 10 minuten. Duizenden Amsterdammers die na een lange werkdag terugkeren naar huis, zullen die middag worden blootgesteld aan een vloedgolf van rust en positieve energie. Doel van de actie is om een grote groep mensen samen te brengen die in stilte een positieve energie creëren in het drukke stadscentrum.

Initiatiefnemer van deze flashmob is de Amerikaanse groep MedMob. Zij hielden in januari 2011 met 60 mensen de eerste meditatie flashmob in het Texas State Capitol, het overheidsgebouw van de staat Texas in Austin. Inmiddels is MedMob in zeer korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met in sommige steden meer dan 250 deelnemers.

Donderdag 28 juli wordt de eerste keer dat MedMob de meditatie in zoveel wereldsteden tegelijk laat plaatsvinden. Naast Amsterdam zullen ook grote groepen mensen mediteren in steden als New York, London, Barcelona, Melbourne, Honolulu en Beiroet.

De meditatie op de Dam in Amsterdam (naast het Nationaal Monument) begint om 17.00 uur en iedereen kan deelnemen aan de flashmob.

Dit meditatie-evenement sluit aan bij de actuele ontwikkeling in de samenleving waarbij steeds meer mensen op zoek zijn naar balans, onthaasten en zingeving. Laatste jaren beoefenen miljoenen Nederlanders meditatie, yoga of andere ontspanningsvormen. Meditatie is niet alleen rustgevend voor veel mensen, diverse onderzoeken tonen aan dat meditatie een positief effect heeft op de gezondheid.

BRON: http://www.happynews.nl/2011/07/27/gezamenlijke-meditatie-in-80-wereldsteden-ook-in-amsterdam/

Dit zouden ze meer moeten organiseren zeker om mensen minder in stress te doen belanden. Het verhoogt ook altijd het innerlijk lichaam zodat je nadien weer meer aan kan en dat je het gevoel hebt dat de rust weder keert.
Maar mensen die echt met mediteren bezig zijn, zullen dit ook dagelijks doen en op welk moment van de dag. Want we mogen niet vergeten dagelijkse taken kan men ook bekijken als een meditatie en toch in alle rust bezig zijn.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM

Advertenties