Voeten

Het is een lichaamsdeel dat we nodig hebben. Zonder kunnen we nergens komen of staan. En zou het leven niet aangenaam maken of zijn. Het is het enige lichaamsdeel dat echt contact heeft met moeder aarde. Waar heel veel energie doorstroomt zonder dat wij het besef ervan hebben of weten. Dan moet ik toch nog aanzien dat velen hun voeten gesloten houden zowel in de zomer als de winter. Dat maakt dat dit types zijn die een gesloten gevoel kunnen hebben en niet alles durven laten zien. Ook is het zo dat deze soms zelf een probleem hebben met de voeten. Dat ze niet durven aanraken of zelfs nog niet naar kijken. Dat het voor hen niets is. Maar vergeet niet, het hele lichaam zit in je voeten en je tenen zijn je verleden en je toekomst maar ook hoe je door het leven nu gaat. Verzorgde voeten en nagels zijn een teken dat de persoon met zichzelf bezig is en kan zijn.
Als we nu eens kijken naar alles dat leeft op aarde heeft het in wijze van voeten om zich voort te bewegen. De kleinste spin heeft pootjes maar daaraan ook puntjes die alleen de grond raken. Ieder dier iedere plant heeft zo zijn ding om dieper in de aarde te gaan of zich op een rustige manier op aarde voort te bewegen.
Als men dan ziet dat voor 80% van het jaar de voeten in geknelde schoenen zitten met sokken aan is het aangewezen om ook in die tijd er aandacht aan te besteden. De meeste gaan alleen aandacht geven als de voeten zichtbaar worden, zoals in de zomer of als ze op vakantie gaan. Maar vergeet niet dat voeten ook heel sensueel kunnen zijn. Dat het soms voor jezelf gewenst is om je voeten te leren verzorgen door aanraking. Ze op de avond dan ook grondig een voetbadje geven is geen must. De dode huid verwijderen en ze insmeren is zeker van belang als je langdurig in schoenen gezeten hebben.
Ook als men in de zomer thuis komt en lang gewandeld hebt of gaan dansen bent is het gewest om je voeten een rust moment te geven. Ook hier is het dan gewest voor je in bed gaat je voeten de verzorging te geven.
Met warm weer of als het mogelijk is, is het altijd gewenst je open schoenen te dragen.
Mensen die aandacht geven aan hun voeten dat zie je heel snel. Zoiets wordt meer en meer opgemerkt ook. Want het is van heel je lichaam toch een belangrijk lichaamsdeel.
Ieder orgaan staat in verbinding met onze voeten dat noemen we dan ook reflexzones. Als men de voeten gaat masseren of behandelen kan je dat ook voelen door de energie die er door mag gaan stromen. Het zal dan altijd een ontspannen gevoel geven. Daarom is het toch aangewezen hoe moeilijk het ook soms mag zijn om je voeten te behandelen met je eigen handen, of het te laten doen. Het is een genot. Zelf vind ik het altijd mooi van een spreekwoord te gebruiken. Ze spelen met mijn voeten, wel dat is dan ook letterlijk en kan je nadien de positieve kant ervan voelen.
Nu even terug komen op mensen die hun voeten niet graag zien of zelfs niet aan kunnen raken.
Deze hebben het soms heel moeilijk geestelijk en gevoelsmatig. Dat maakt dat een aanraking op die plaats voor hen als iets negatiefs ervaren kan worden. Als men dan gaat praten komt meestal heel veel vanuit het verleden naar boven. Mensen die dit hebben kunnen op een rustige manier eraan werken om de nodige aandacht eraan te leren geven.
Nu onze voeten en tenen laten heel veel zien hoe iemand in het leven staat. Dat maakt ook een goede zorg te dragen voor teennagels net als de handen. Maar ook kan men tenen gaan lezen en op dat moment kan er ook veel naar voren komen hoe het komt dat een persoon het moeilijk heeft met dit lichaamsdeel. Het verleden en hoe je in het leven bent is ervan af te lezen.
Zo zie je voeten zijn niet alleen maar een object, nee ze zijn veel meer van ons lichaam.
En aan voeten is heel veel te voelen hoe het innerlijk lichaam zich voelt.

Een goede link om als het nodig is een probleem op te lossen.

http://www.voetverzorging.be/html/voetproblemen.asp

Mens bekijk je voeten net als een ander deel van je lichaam. Er zullen zeker nog bepaalde lichaamsdelen zijn waar je het moeilijk mee hebt maar als men gaat kijken staan de voeten op nummer 3 van niet gewenst of niet mooi.
Maar men kan ze zelf mooi maken het vraagt gewoon even aandacht en even tijd iedere avond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM