Het kind

Op een moment komt het kind op een leeftijd dat deze iedereen leuk en aardig vind. Het gevaar zit er dan in dat het kind geen onderscheid kan maken tussen goed of fout. Want in de fase van het kind zal het allemaal goed zijn. Maar kunnen er heel wat negatieve dingen gebeuren.
Een voorbeeld is
Incest.
Het kind misbruiken.
Het manipuleren of domineren.
Het kind geestelijk en lichamelijk mishandelen.
Dat zijn de belangrijkste punten waar het kind op dat moment niet bij stil blijft staan. En door mooie praatjes van leuke of aardige mensen zo mee getrokken wordt. Men mag dan ook niet vergeten dat een kind snel om te kopen is met speelgoed of met te gaan zeggen dit mag je niet door vertellen dit is ons geheim. Het kind heeft op een moment al een angst en zal daarom ook doen wat gevraagd wordt. Want het wordt zo uitgespeeld dat ze opkijken naar die leuke en aardige persoon. We mogen dan ook niet vergeten als we mensen schrijven ook daarin de ouders kunnen zitten zelfs familie. Want ook dat is nog altijd niet weg te schrijven of de denken. Dat een van de ouders zich op het kind gaat richten, ook zijn er gevallen gekend van opvoeders en ga zo maar door. Het kind zal het stilzwijgen opgelegd wordt en zal heel veel krijgen voordien. Om zo de aandacht te trekken van de aardige leuke persoon.
Nu het begint met een aanraking die voor het kind niet gevoeld wordt als negatief als slecht als niet goed. Zo gaat het dan op momenten ook tot meer.  Het kind zal het alleen maar aangeven als er pijnen te voelen zijn. Meer ook niet, want het heeft angst en dat gevoel zal het lichaam van het kind stil houden.
Het is een trauma voor het leven. Zeker als men dan oud genoeg bent en met intieme betrekking in aanraking komt. Ook zijn er kinderen die in een stoornis gaan vallen en dit heel lang bij hen dragen. Dat ook dan in een latere fase hard is om ervan af te komen. Omdat ze zolang hebben moeten zwijgen of dat het niet gezien werd door iemand. Op een moment zal het kind het geestelijk heel moeilijk krijgen en met bepaalde gedachten gaan rondlopen.
Ik wil hier niet zijn
Ik wil dood
Zichzelf gaan pijn doen.
Maar ook met gedachten omdat het ingepraat is.
Ik wordt gezien en geknuffeld
Ik moet zo doen
Het is toch normaal.
De vragen die het kind op een moment van herkenning krijgt kan heel verwarrend en hard zijn. Zodat het moeilijk wordt en dat het kind geïsoleerd kan gaan doen.

Nu is het wel zo er zijn zeker leuk en lieve mensen voor kinderen. Maar hoe wordt het gezien dat is altijd de vraag, dat een persoon zich stelt. Als men nu de media bekijkt dan ziet men dat ouders soms een angst krijgen hun kind nog ergens heen te brengen of in een organisatie te laten gaan. Maar we mogen niet vergeten het kind moet groeien en leren en dit kan alleen door ermee te praten op een kind vriendelijke manier.

Ik heb me laten leiden door de tekst op het blog van http://mamaislief.wordpress.com/2011/05/25/kinderen-hebben-straf-nodig-om-te-leren-luisteren/

Waar de vraag van was wat kun je leren van lieve mensen.
Voor een kind in een bepaalde fase is iedereen lief en zal het kind die liefde ook voelen. Maar soms mogen we niet vergeten de andere kant ervan te laten zien.

Mag ik de dame dan ook bedanken om in mijn woorden dit stukje tekst te hebben mogen schrijven.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM