K-k-koude voeten!

De winter heeft vele voordelen: stoeien in de sneeuw, warme chocolademelk en romantische lichtjes in de kerstboom. Maar ook een heel groot nadeel: die ellendige koude voeten. Hoe kom je hier toch vanaf?

Het is bewezen: zo’n 80% van de vrouwen heeft last van koude voeten. De reden? Wij hebben niet genoeg spiermassa en vet om ons lichaam goed te verwarmen. Om toch onze lichaamstemperatuur vast te houden, trekt het bloed van minder belangrijke plekken (handen en voeten) naar onze organen. (Bron: Mark Newton van de Universiteit van Portsmouth) Allemaal leuk en aardig: maar wij zitten mooi vast aan die ijsklompen! Gelukkig zijn er wel wat maniertjes om ze op te warmen.

Move that ass!
Een goede manier om je voeten warm te krijgen is om de bloedcirculatie te stimuleren. Dat houdt in: bewegen, bewegen, bewegen! Het maakt niet uit of je nou gaat dansen, springen, sporten of wandelen: als je je voeten maar flink gebruikt. Dus kom van die bank af en move that ass!

Badderen en kneden
Om je voetjes lekker warm te krijgen kun je ook een voetenbad nemen. Zet twee teiltjes klaar: ééntje met warm water en een voetenbadbruistablet en ééntje met koud water. Doe beide voeten zo’n vijf minuten in het warme bad en dan tien seconden in het koude bad. Herhaal dit drie keer en eindig altijd met het koude bad. Men noemt dit een ‘wisselbad’. Wrijf ze nu goed droog met een (liefst warme) handdoek en laat ze uitgebreid masseren met een lekkere voetencrème. Heb je niemand die je voetjes wilt kneden? Dan kun je ook de Foot Massager van Scholl gebruiken. Het voetreflexpad trilt de vermoeidheid en de kou weg, terwijl de speciale rollende massagers de tenen verwennen. Doe daarna snel een stel wollen sokken aan; ook zilversokken schijnen goed te helpen bij koude voeten.

Slippies
Mijn grote steun tijdens de koude wintermaanden zijn Slippies: ik heb ze werkelijk elke avond aan. Je hoeft deze sloffen, gevuld met lavendel, slechts 90 seconden in de magnetron te doen en ze houden je voetjes de rest van de avond heerlijk warm. Echt comfortabel lopen is het niet, dus je zult wel op de bank moeten blijven (heeelemaal niet erg). Ze zijn niet alleen heerlijk warm, ze zien er ook nog eens heel cute uit: ze zijn gemaakt van een pluche roze stof en voelen heerlijk zacht aan. De Slippies Boots hebben een universele maat (tussen de 36 en 42).

Wil jij ook je eigen Slippies? Met de kortinscode actieze2010 krijg je 5% korting op je bestelling. Kijk snel op SlippiesShop – onderdeel van ToyzAndGiftz.com.

Wie heeft er nog een andere gouden tip tegen koude voetjes?

BRON: http://www.ze.nl/beauty/K-k-koude-voeten/2972/

Het kan altijd leuk zijn dat er nog tips zouden komen. Zodat anderen ook niet met koude voeten of geen gevoel in de tenen de winter door moeten gaan. Zelf heb ik daar geen probleem mee, want ik masseer mijn voeten voor het slapen gaan, en dat maakt dat je dan een doorstroming maakt tot de kleinste deeltjes van je lichaam.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM