“Te weinig slaap vooral slecht voor extroverte mensen”

Tim Kraaijvanger

Te weinig slaap is mogelijk slechter voor extroverte mensen dan voor introverte mensen. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek. 48 vrijwilligers werden in twee groepen ingedeeld op basis van hun persoonlijkheid. Sommige introverten en extroverte mochten deelnemen aan spelletjes en discussies, terwijl anderen niet deelnamen aan sociale interacties.

Extroverte mensen hadden meer moeite om wakker te blijven als ze zich bevonden in een sociale groep, terwijl introverten gemakkelijk wakker bleven. Extroverte in de tweede groep – zonder sociaal contact – presteerden overigens veel beter.

De onderzoekers denken dat intense sociale interacties bepaalde hersengebieden uitputten. Het is mogelijk dat introverte mensen altijd activiteit vertonen in hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor sociale situaties. Om ‘overstimulatie’ te voorkomen zonderen introverte mensen zich in het dagelijks leven af.

De constante activiteit in de hersengebieden zorgt er mogelijk voor dat introverte mensen beter tegen slaaptekort kunnen dan extroverte mensen. Kijk dus niet vreemd op als uw altijd vriendelijke collega een keer een slecht humeur heeft!

BRON: http://www.scientias.nl/te-weinig-slaap-vooral-slecht-voor-extroverte-mensen/18888?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+scientias-wetenschap+%28Scientias.nl%29

Zo zie je maar weer dat mensen eigenlijk voor hen zelf moeten gaan uitmaken hoeveel slaap ze nodig hebben. Er zijn erbij die met 4uur voldoende hebben er zijn erbij die 8uur nodig hebben. Dan heb je nog mensen die een dutje doen in de namiddag maar dan ook laat gaan slapen.
 
AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden
http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

AUM MANI PADME HUM