Kleuren in en om ons.

 

Kleuren kunnen veel doen aan ons dagelijks leven. Je kan het vergelijken met de zon in de zomer en het snel donker in de winter. Vaak zijn er dan ook meer mensen die het moeilijk hebben in de winter periode.

Nu kleuren komen we overal tegen en ook gaan we kleur aan ons lichaam geven door kleding en dergelijk. Dat maakt dat je eigen onbewust soms bewust een kleur neemt van kleding waar je op dat moment goed bij voelt. Maar het kan ook zijn dat je een kleur bewust gaat nemen om ergens een accent op te gaan leggen, of om je op dat moment te laten zien.

 

Nu ons innerlijk lichaam of spiritueel lichaam bestaat ook uit 7 basis kleuren. Maar eerst even wil ik dit ook mee geven dat ons innerlijk lichaam stroomt met de kleur rood ons eigen bloed.

De basis kleuren of energiekleuren van ons lichaam zijn

1- Rood

2- Roos – Oranje

3- Geel

4- Groen

5- Blauw

6- Indigo

7- Violet – Paars

Uit deze kleuren bestaat ons energieveld, dat niet door iedereen kan gezien worden. Ook wordt het Aura genoemd. Dat zijn de kleuren die eigenlijk altijd aanwezig zijn bij ons zelf. Naargelang ons gevoel zal het een meer naar voren komen als het ander.

 

In ons dagelijks leven heeft dus kleur een grote gevoeligheid of betekenis op ons zelf. Kijk maar eens even rond je heen je huis bijvoorbeeld.

De kleuren die je hebt gegeven aan je muren. Ook dat is om voor jezelf zo een goed mogelijk gevoel te geven om thuis tot rust te komen. Zo een keuze maak je dan vanuit een gevoel. Buiten de kleuren van de flora die ons soms prachtige dingen laten zien, door dat zien, komt het tot het gevoel en ga je uren naar een bloem kunnen kijken, of een tuin bewonderen.

Nu wij zelf hebben ook heel veel met kleur onze kleding, make-up voor de vrouwen. Allemaal dingen die we nodig hebben maar waar we even niet bij stil staan is dat we de kleur van de kleding gaan kiezen naar hoe we ons voelen. Dat maakt dat er mensen zullen zijn die verplicht in een maatpak moeten gaan werken. Deze gaan een bijpassend hemd nemen maar gaan soms ook met kleur spelen om een das om te doen. Zodat ook deze dan een teken geven bewust of onbewust.

Als men zich niet goed in het vel voelt of dat het een zware dag wordt zal men snel naar donkere kleuren grijpen, in het andere geval voel je goed zullen lichtere kleuren naar boven komen. Dit zie je ook weer goed in de zomer en de winter. Maar ook zie je dit goed in de tijden zomer herfst winter lente. Zomers zijn het zachte kleuren met veel open kleding, in de winter donkere grijze kleuren en het lichaam volledig gesloten.

Mensen die diepe gesprekken moeten doen of zware vergaderingen moeten leiden moet je maar een letten op de kleur die ze dragen. Wanneer iemand het durft om eens op zo een moment een lichtere kleur aan te trekken gaat ook anders overkomen.

Mensen die zich niet al te goed voelen gaan eigenlijk geen aandacht geven en verwaarlozen zo hun gevoel. Dat maakt dat ze eigenlijk hun eigen gevoelens gaan onderdrukken en dat het voor hen geen rol speelt hoe ze zich voelen. Als deze zouden durven of door hulp te krijgen daar verandering in te brengen kan er op termijn een verbetering in zitten. En gaan ook deze mensen op een moment hun beter voelen. Want kleur straalt en door dat begin je op een moment ook te stralen je laat iets zien van jezelf.

Voorbeeld.

Je moet maar eens een vuur rood kleedje aantrekken of T shirt dan ga je merken dat ogen op je gericht zijn. Dit omdat rood aantrekt of een aantrekkingskracht heeft om naar je te laten kijken.

Licht blauw laat je op moment dan weer goed in je vel zitten maar sta je ook open voor een rustig gesprek. En dan merk je al snel dat deze kleur aanhangt aan het licht groene. Want je kan alleen maar een gesprek aangaan vanuit je gevoel je hart. Zo moet ook gevoel en geest in evenwicht zijn en dan merk je ook weer dat de kleur violet paars een rol kan spelen.

Nu ieder kleur die men gaat dragen kiest men bewust, soms naar de gelegenheid soms gewoon op het moment zelf.

 

Zo kan men eindeloos doorgaan en is het soms verstandig voor jezelf opzoek te gaan bij welke kleur je goed voelt minder goed of slecht. Daar kan je dan rekening mee houden zowel in je interieur als kleding, maar ook als er bepaalde punten moeten besproken worden op het werk of elders. Dan kan een kleur iets tot stand brengen.

Men kan zich hier ook even laten in begeleiden, of een boek ervan gaan lezen dat soms jezelf versteld doet staan van wat een kleur je laat zien aanvoelen en doorgeven.

 

Nu wanneer je merkt dat je met bepaalde kleuren bezig bent, ben je ook met je chakra’s en je aura bezig. Want je lichaam bestaat zoals iedereen weet uit bloed de kleur rood. Dus speelt de kleur een belangrijke rol in emoties maar ook in liefde het sensuele. Als je dan even kijkt zit je al bij enkele chakra’s : stuit chakra, heiligbeen chakra, zonnevlecht en hart chakra. Want deze hebben te maken met liefde het sensuele maar ook met emoties. En bestaan uit zuivere heldere kleuren waar eigenlijk rood een belangrijke rol in speelt. De doorstroming van het rood vocht in ons, bloed zal dan ook stijgen naar gelang bepaalde dingen tot ons komen.

Zo ook voor de vrouwen die hun maandelijkse menstruatie krijgen. Dat ook uit het zuiveren bestaat van het lichaam en dat ook bloed is. Maar weet dan ook dat het zuiver is en dat met dit bloed of kleur veel gedaan wordt in bepaalde landen.

Eigenlijk is ons leven een en al kleur. Al komen we op aarde als kleurenblind en leren we vanuit ons gevoel al heel snel wat een kleur laat aanvoelen. Ook kan men dit in tekeningen terug zien hoe de persoon iets wilt brengen of zijn/haar gevoel er in gaat leggen.

Spijtig genoeg zijn er mensen die kleurenblind blijven of nog erger die blind zijn en nooit een kleur gezien hebben. In het laatste geval is het duister donker. In het andere geval moet ik alles schuldig blijven wat ik heb nog nooit met iemand gepraat die echt kleurenblind is van jongs af.

 

Wanneer mensen durven om met kleuren te gaan werken ga je merken dat je veel kan combineren. Dat maakt dat zachte kleuren heel veel kunnen voorkomen maar dat je altijd iets moet kiezen vanuit gevoel, ook kleding.

 

Mochten er vragen zijn en dat hoop ik ook, mag je die altijd beschrijven of op mail naar me sturen.

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties