MEERDERHEID KOPPELS DROOMT NIET OVER HUIDIGE PARTNER

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat singles gemiddeld langer opblijven dan koppels en singles liever in een tweepersoonsbed slapen dan in een éénpersoons. ’s Nachts zijn singles vooral bang voor geesten en inbrekers, koppels daarentegen hebben meer angst voor brand. Tenslotte dromen singles veelal over werk en seks met hun vorige partner en een ruime meerderheid van de koppels droomt niet over de eigen partner, maar over een ander.

Slaapgedrag: singles gaan later naar bed dan koppels
Een meerderheid van de singles maakt tussen 23.00 en 00.00 uur aanstalten om naar bed te gaan, koppels daarentegen zoeken al tussen 22.00 en 23.00 uur hun bed op. Zowel singles als koppels slapen gemiddeld 7 uur per nacht. Koppels blijken dus vroeger naar bed te gaan en dus ook vroeger op te staan. Verder prefeert een meerderheid van de singles een tweepersoonsbed in plaats van éénpersoons, slapen ze het liefst op hun zij en aan de linkerkant van het bed. Bij koppels slapen de mannen meestal rechts en de vrouwen links.  

Kleding: koppels slapen vaker naakt dan singles
Bijna de helft van de singles en koppels zijn schaars gekleed in bed. Meer dan een kwart van de singles draagt het liefst ondergoed in bed en bijna 20% slaapt bij voorkeur naakt. Opvallend is dat in tegenstelling tot singles, koppels vaker naakt slapen. Vooral de mannen slapen naakt. Verder durft 15% van de singles in dit onderzoek toe te geven nog steeds een pyjama te dragen in bed. Wanneer bij singles iemand voor de eerste keer blijft slapen dan daalt het percentage dat aangeeft naakt te slapen. Singles zijn blijkbaar voorzichtig en bang een verkeerde indruk te wekken.  

Angsten: singles zijn bang voor geesten, koppels angstig voor brand en de toekomst
Piekeren is een belangrijke reden voor zowel singles als koppels om niet gelijk in slaap te kunnen vallen. Singles piekeren vooral over werk en opvallend genoeg ook over relaties. Kennelijk maken singles zich toch druk over of ze wel of niet een geschikte date kunnen vinden. Koppels worden vooral uit hun slaap gehouden door veel na te denken over werk en de kinderen. Tenslotte worden pijn, toiletbezoek en een drukke dag ook als redenen genoemd waardoor singles en koppels de slaap niet te kunnen vatten. Zowel singles als koppels geven aan  bang voor voor potentiële inbrekers te zijn Daarentegen zijn singles tevens bang voor geesten en de koppels uit dit onderzoek geven tevens aan bang te zijn dat er brand uitbreekt en piekeren over de toekomst.

Beddengoed en huisdieren: singles verschonen het bed 1 keer maand, koppels 1 keer per week
Zowel singles  als koppels typeren hun slaapkamer als sober, maar wel gezellig. Singles liggen in bed meestal naast een stapel boeken, de afstandsbediening van televisie of alleen beddengoed.  Bij 15% van de singles ligt er vaak een huisdier in bed tegen nog geen 10% bij koppels. Koppels verschonen vaker hun bed dan singles. Wordt bij koppels het bed één keer per week afgehaald, bij singles is dat slechts één keer per maand.

Rituelen voor het slapen gaan: televisie kijken, lezen, tanden poetsen en seks zijn favoriet
Een half uur voordat de singles en koppels uit dit onderzoek gaan slapen, kijkt bijna 66% naar de televisie of zet een dvd op. Andere activiteiten voor het slapen zijn, internetten, tandenpoetsen of een boek lezen. Bijna 35% van de koppels geeft aan voor het slapen seks te hebben met hun partner. 20% van de singles steekt bij het gebrek aan een partner liever een sigaretje op tegen nog geen 10% van de koppels. Tenslotte geeft ruim 30% van de koppels zich voor het slapen te douchen en te wassen. Het percentage singles dat zich voor het slapen wast of doucht ligt een stuk lager dan bij koppels.

Bron: http://singles.nlbe.msn.com/edito/index.php?mtcmk=137134&name=17/112/770-meerderheid-koppels-droomt-niet-over-huidige-partner.html

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

http://users.telenet.be/Boeddha_Bruno/

 

AUM MANI PADME HUM