Kundalini en kundalini-shakti

 

Wat is het en wat kan je ermee.

Maar wat kan je ermee bereik.

 

Eerst even dit. Als men kijkt naar de aesculaap is van oorsprong afgeleid van het symbool van de kundalini-energie, de caluceus staat voor het zelf-helende mechanisme.

Dat eigenlijk het symbool van de kundalini is. En dit is dan wetenschappelijk. De twee vleugels komen dan overeen met het kruin chakra.

 

                                                                                             

Dan ziet men al hoe de slang naar boven gaat. De slang opent dan de prana (chi of ki).

En ik ga het hebben over een heel ander iets. Over de zuiverheid van de kundalini en de kundalini-shakti.

 

Ik wil hier dan een uiteenzetting doen van deze zoals ik het zelf bekijk. Ook dank ik een persoon die ik al lange tijd ken en ook met dit in contact gekomen is. En zal ik proberen op mijn manier een duidelijkheid te geven, zoals ik het dan ook bekijk.

Dit kan tegen de Yoga leraren ingaan of tegen deze die er therapie ingeven. Maar zo bekijk ik het en wil ik het ook doorgeven. Zodat de mensen er geen angst hoeven voor te dragen. Of denken dat ze gek worden. Want ook die verhalen heb ik meermaals gehoord.

 

Wanneer men wilt beginnen met bepaalde technieken onder de knie te krijgen. Is het altijd belangrijk om je eigen lichaam te kennen of te leren herkennen. Want dat is altijd belangrijk in wat je wilt bereiken en met je lichaam kan doen. En dit vraagt dan toch even aandacht besteden aan jezelf innerlijk en uiterlijk. En wat zich rond je speelt van bepaalde energieën en krachten. 

Dus  eerste vereiste is je eigen leren kennen. En durven aan te voelen. Wat van buitenaf komt maar ook wat je innerlijk voelt. En dit dan wel met het gevoel, en je denken er niet in te gaan leggen.

Hoe kan je dit gaan aanleren. Door te leren luisteren naar het tikken van je hart. Of door naar je ademhaling te gaan luisteren. Het in en uitademen op een rustige manier. Nu wat heeft dat met dit stukje te maken. Eigenlijk nog niet veel alleen is dit het begin van ons leven. Lucht zuurstof en het tikken van het hart onze motor van ons stoffelijk lichaam. En dat samen brengt energie in ons lichaam. Dat we laten stromen. Door onze meridiaanbanen. En die stroming begint in de kundalini bij de stuitbeen chakra. En is het begin van je ruggengraat (sushumna) dat het staartwervels (stuitbeen) genoemd wordt. En loopt tot aan je halswervels of keel chakra, en dan krijgt men de laatste twee chakra’s derde oog en kruin chakra. Daar zit of loopt eigenlijk heel ons zenuwstellen in. En daar lopen dan ook de krachtigste meridiaanbanen door heen. Onze ruggengraat is dit deel van ons lichaam dat ons ook staande houden kan.

 

Ook hebben we daar te maken met onze 7 hoofd chakra’s.

 

– STUIT

– HEILIGBEEN.

– ZONNEVLECHT.

– HART CHAKRA

– KEEL CHAKRA.

– ZESDE CHAKRA.

– KRUIN CHAKRA

 

Waarvan eigenlijk de eerste 5 van belang zijn voor de shakti en de andere twee aan bod komen om de kundalini hoger te laten komen.

 

Nu wil ik wel even zeggen dat de chakra’s als een kegel tot aan de achterzijde van je lichaam lopen. Dit in een soort van kegelachtige vorm met in het midden de punten tegen elkaar. En daarom, als je met de chakra’s gaat werken kan men al een gevoel van blokkade voelen zitten. En zal de energie niet doorstromen van de onderrug naar boven en terug.

Nu door je te gaan verdiepen in de chakra’s ga je ook sneller aan de blokkade of blokkades kunnen werken. Want het zijn altijd de eerste chakra die de volgende doet openen of open zetten. En dat is ook met de kundalini zo. Wanneer je een zuivere doorstroming hebt zal je de warme energie door heel je ruggengraat mogen voelen stromen. Dat is dan ook gelijk het teken dat je chakra’s openstaan. En dat je toegang krijgt tot de energie van de aarde. En is gelijk een deel van de universele energie stroming. En dat is de mooiste ervaring. Men noemt het ook een periode van totale reiniging. Die door vele Yoga beoefenaars als iets heel mooi wordt genoemd.

Het is eigenlijk een mooie beleving.

 

Nu wanneer je rek oefeningen gaat doen ga je de kundalini ook voelen stromen.

Een voorbeeld is ga kleermakerszit zitten strek volledig je rug gelijk met je hoofd. Leg je handen achter je lichaam op schouder brede. Trek je helemaal op en adem uit. Hou dit even vast en kom in de rust positie terug. Adem in en doe de oefening nog een keer. En dat is de energie die op dat moment vrijkomt. Hier spreekt men van de energie die je voelt,de energie van het leven mag zijn.

Met bepaalde oefeningen van Yoga ga je al sneller deze mogen voelen stromen. En kan een warm aangenaam gevoel geven.

Ook wanneer men seks heeft kan men dus een perfecte energie stroom voelen stromen. Hier spreek ik van een zuivere kundalini. Die voor vele mensen een heel aangenaam en rustgevend gevoel geven kunnen. En dat is de energie die je dan mag voelen stromen in je ruggengraat (maankanaal).

De belangrijkste sleutel tot de kundalini is de adem. En wanneer je de Ida (maanenergie)en de Pingala (rechterneusgat) gaat leren gebruiken wek je de zuiverheid van de kundalini op.

 

Dit stukje over de kundalini.

 

Nu ga ik over tot de kundalini- shakti.

 

De magische slang. Die in het Hindoeisme dus shakti genoemd wordt. Of de Godin die zich op onze kruin verenigt met God Shiva. Die zich dan weer van boven naar beneden beweegt.

Waar vele mensen bang van hebben of hen bang van laten maken. De slang ligt drieëneenhalve keer rond de stuit chakra. Daar ligt ze tot rust of ligt ze te rusten.

Ik vergelijk het eigenlijk als een cobra slang.

In rust ziet het eruit als een gewone slag zonder problemen. Maar kijk als de cobra slang in het nauw gedreven wordt of een angst vertoont dan komt hij recht te staan.

 

 

Wel dat is nu net ook met de shakti. Wanneer de slang voeding nodig heeft zal hij stelselmatig in beweging komen. En dit gaat men ook voelen. Hoe ga je dit voelen eigenlijk door een bepaalde niet aangenaam gevoel.

 

Zoals:

         ONBEWUSTE SPIERTREKKINGEN.

         TIKKEN VOELEN TEGEN HET LICHAAM.

         KRAMPEN.

         SPASMEN.

         GEVOEL GEPENITREERD TE WORDEN DIT ALS VROUW DAN.

         JEUK.

         NIET IN SLAAP KUNNEN KOMEN.

         EMOTIES EN EMOTIONELE UITBARSTINGEN.

         HOREN VAN GELUIDEN EN DERGELIJKE.

         EN ZO ZIJN ER NOG VEEL MEER.

 

Dit zijn er enkele van. Maar door met mensen te praten ben ik aan de weet gekomen dat het soms nog verder kan gaan dan de opsomming die ik hier uitleg.

 

Zoals:

         EEN SOORT VAN PENETRATIE.

         LANGS ACHTER HET GEVOEL HEBBEN VASTGEHOUDEN TE WORDEN.

         DWANGMATIG GEVOEL VAN SENSUELE GEVOELENS.

         DAADWERKELIJK HET GEVOEL KRIJGEN GEPENITREERD TE WORDEN TOT EEN ORGASME TOE.

 

Dit zijn er enkele die ik persoonlijk gevraagd heb aan de personen die ermee in contact kwamen en eigenlijk niet wisten wat het was. Maar door erover te praten en dingen erover gaan te lezen kwam ze tot het besef. Mocht ze nu dit voorleggen aan een regulerende. Dan zou de regulerende geneeskunde snel haar doorverwijzen naar een psycholoog of psychiater. Dat zeker niet nodig is. Om medicatie of noem maar op te gaan nemen.

 

 

Nu van wanneer de slang zich gaat bewegen gaat deze opwaarts gaan. En heeft het een teken dat ze voeding nodig heeft. Maar door die voeding zal ze ook die irritaties laten voelen.

 

 

Op dat moment zoekt het voeding. Deze voeding krijgt de slang door bepaalde emotionele gevoelen of blokkades. Daar zal de slang dan ook niet doorgaan. Nu moet je wel weten dat via de kroon shiva op de loer staat. Om de slang dan ook in toom te houden. En zo krijg je de eenheid van het hindoeïsme. Kijk de slang is niet een maar twee. En worden eigenlijk als ze wakker komen gevlochten in elkaar. En loopt via het maankanaal of (ida-nadi) het sanskriet van aan de stuit naar boven toe. En gaat zo geleidelijk naar boven en cirkelt rond de chakra’s. Nu meestal zal ze niet tot het hoogste komen. Want dan komt de energie tot uit het lichaam. En dat kan voor bepaalde mensen nare gevolgen hebben. Omdat het een bepaalde verstoring brengen kan. Die toch tot bezetenheid kan gezien worden. Of zoals ook wordt gezien uittreding van het lichaam, of gaan praten maar niet verstaanbaar. Wat het dan ook in alle woorden gezegd mag worden ga ik niet over oordelen nog veroordelen. Maar weet dat je de energie vanuit een heel diep punt laat stromen die eigenlijk te maken heeft met emoties en dergelijke. Want dat is de stof tot aanzetting van de slag. En dan kan je wel die nare gevolgen dragen. Maar ik noem het dan meer een spiegel van jezelf. Dat je nog met bepaalde problemen kamt, en waar je aan werken moet.

 

Ook is de kundalini te vinden in de Tantra. Dus het seksuele van twee geslachten. Daar kan men ook de energie voelen stromen. Maar men kan hem op een zeker moment ook gaan doorgeven. En dat is intens tot zelfs sensueel bezig zijn tot het orgasme van beide mensen. Een goede stand is hiervoor dat de man in kleermakerszit gaat zitten en de vrouw met haar benen zich gaat klemmen via de onder rug. En de armen gaan van de man op de onderrug van de vrouw dus haar stuitbeen en de vrouw haar armen in de nek van de man.

Zo kom je of kan je tot een diepe intense energie straling komen.

 

Nu ik bekijk het als niet een geheel. Maar als twee aan elkaar verbonden eenheden. De kundalini en de shakti. Want kijk mensen je hebt een zuivere energie stroming die je altijd kan opwekken en die zelfs nog goed is voor je innerlijk lichaam. Die energie stroom kan je ook met een seks beleving gewaar worden. En dat kan zo intens mooi zijn. Geef eraan toe. Want je gaat op een moment zo in elkaar op dat beide lichamen echt die verbondenheid voelen of afgeven van de energiestroom.

Wanneer je nu een ander onaangenaam gevoel aanvoelt in het dagelijks leven. En dit meestal dat je in een positie zit of ligt en dat begint via de achterkant van je lichaam. Kan dit wel de shakti zijn die in beweging komt. En waar veel psychologen of psychiaters gaan zeggen je bent gek of je hebt jezelf niet onder controle. En ik ben van mening dat je dat wel hebt. Alleen heb je geen weet van wat er in je eigen innerlijke gebeurd. En van wanneer je durft aan te geven wat je gevoel en dergelijke. kan een hulp als praten al veel vooruitgang brengen.

 

Mensen, Yoga meesters of leraren of Goeroe, of anderen. Dit kan lijnrecht tegen de geschriften van anderen ingaan. Maar het is zoals ik het bekijk en zoals ik het ervaar ook met anderen mensen. En dan maak ik geen interpretatie van iets. Maar probeer ik de mensen te helpen niet bang te zijn dat ze soms dingen voelen aan hun lichaam of rond hun lichaam.

Ook vind ik zelf het gewoon pracht de kundalini te mogen voelen. Zowel in mijn dagelijks leven als op het gebied van een sensuele seks ervaring.

 

Ik zelf heb ook het vermoeden dat mensen er nog steeds bang van gemaakt worden. Maar weet dat het niet nodig is. En dat een ervaren Yoga meester je dit ook kan of mag leren. Want het is echt door bepaalde oefeningen te doen dat men de energie kan gaan laten stromen.

En ja heel belangrijk met jezelf zuiver bezig zijn. niet veel vasthouden. En emoties zo snel mogelijk zien te verwerken.

 

IK BEDANK VOOR DEZE DIE HET LEZEN. EN DIE MET DIT STUKJE TOCH EEN ANDERE KIJK MOGEN KRIJGEN OP DE KUNDALINI-SHAKTI.
 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

 

AUM MANI PADME HUM

Advertenties