Mannen gaan niet vreemd om de seks

 

Mannen gaan niet vreemd om de seks

Mannen gaan vreemd om de seks. Dat is althans een hardnekkig cliché. Maar een onderzoek lijkt dat tegen te spreken.

Huwelijkstherapeut Gary Neuman vroeg tweehonderd getrouwde mannen  waarom ze al dan niet vreemdgaan. Slechts 8 procent van de mannen zei vreemd te gaan omwille van de seks. Een emotionele breuk was voor 48 procent van de mannen de belangrijkste drijfveer om een scheve schaats te rijden. Mannen zijn dus wel degelijk gevoelige wezens. Alleen laten mannen dat niet zo makkelijk merken en worden hun emotionele verlangens op die manier genegeerd. 

Maar liefst 66 procent van de ondervraagde mannen liet ook verstaan schuldgevoelens te hebben tijdens een affaire.

40 procent van de mannen bedriegt zijn partner met een collega, meestal een collega die naar hem opkijkt en hem complimentjes geeft. Ook hier lijkt emotionele ontevredenheid dus een belangrijke drijfveer te zijn.

De stap om vreemd te gaan wordt overigens ook sneller gezet wanneer mannen merken dat een goede vriend ook vreemdgaat.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF20100421_018

Zo zie je dat mannen even veel emoties dragen dan vrouwen. Maar ze tonen het gewoon op een andere manier of ze gaan er anders mee om.
Als je dan ziet dat mannen vreemd gaan zouden ze ook eens moeten gericht gaan kijken naar de vrouwen. Want ook deze doen het. Maar het wordt in vele opzichten alleen van de man gezien.
En mensen voor sex moet je met twee zijn. En als het alleen daarom gaat, dan houd het toch maar in dat het alleen om even plezier is en meer niet. En bij de anderen zal het ook gaan om echt contact te maken en te praten. Maar ook dus bij vrouwen zit het heel hard erin. Dat ze vreemd gaan en ook kan dit te wijden zijn omdat er ergens een gemis is, of om de kick. Maar ze staan er niet altijd bij stil wat gevolgen het kan geven.

 

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
 spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

 

AUM MANI PADME HUM